Vuorineuvoksetkin kaatuivat

Tiistaina varmistunut KalPan runkosarjan voitto jääkiekkoliigassa on kova juttu.

Kuopiolaisseura todisti, että minibudjetillakin voi lannistaa liigan vuorineuvokset. Saavutuksessa ei ole pätkääkään tuuria, sillä KalPa keikkui 60 ottelun maratonsarjassa kärkipaikalla lähes koko ajan.

KalPalle ykköstila on sen liigahistorian ensimmäinen. Saavutuksen arvoa nostaa se, että vain yhdeksän seuraa on yltänyt piikkipaikkaan.

Tosipelit alkavat Kuopiossa torstaina 22.3., jolloin Niiralan montussa pelataan ensimmäinen neljännesfinaalisarjan ottelu. Vastustaja on kova, olipa se kuka tahansa.

Pudotuspelien ankaruutta kuvaavat myös ottelumäärät. Säälipleijareista aloittavat joukkueet voivat joutua teoriassa pelaamaan jopa 24 ottelua ennen mestaruuden ratkeamista. Se on iso savotta runkosarjan päätteeksi.

KalPan taloudellista tulosta on vaikea arvioida kauden tässä vaiheessa. Peleissä on käynyt epävirallisten tietojen mukaan keskimäärin reilut 4000 katselijaa. Se on kelpo luku lähes sadantuhannen asukkaan kaupungissa.

Välipalan–33650 euroa–KalPa sai jo runkosarjan voitosta.

KalPalla on valovuosien matka HIFK:n, Jokerien ja Kärppien budjettilukuihin.

Tämä kausi on kuitenkin jo tähän mennessä osoittanut, että viisaasti ja säästeliäästi rakennettu sekä hoidettu kotipesä takaa menestyksen.

Menestykseen ei tarvita jättisummia.

Kuopiolle ja sitä ympäröivälle maakunnalle KalPan voittokulku on mannaa.

Viime vuodet ovat osoittaneet, että Pohjois-Savon maakunta kykenee elättämään menestyvän liigajoukkueen. Se on hyvä uutinen esimerkiksi lakeuksille, jossa Vaasan Sport havittelee paikkaa auringossa.

Jääkiekko kahmii Pohjois-Savossa valtaosan sponsorirahasta. Jollakin Puijon Pesiksellä on hikinen työ puhua seuran kassaan viisisatasta. KalPa hankkii samassa ajassa summan, jonka perässä on kevyesti yksi, jopa kaksi nollaa enemmän.

Kateudelle ei pidä antaa sijaa. KalPan kultajahti kirkastaa nimittäin entisestään Kuopion ja maakunnan imagoa. Jääkiekko on yleisömäärillä mitattuna Suomen suosituin urheilulaji.

KalPan menestys on myös maakunnan ja muiden urheilulajien menestys. Savolainen pesäpallo ja lentopallo pysyvät hengissä jalkapallosta puhumattakaan, jos seurat ja lajit hyödyntävät toisiaan.

Menestysimagon rakentaminen on yhteispeliä. Kaikki hyötyvät silloin toisistaan.

NHL:stä Kuopioon palannut Sami Kapanen toi lopullisen piristysruiskeen KalPan organisaatioon.

Kapasten dynastia (Sami, Kimmo ja Hannu) saa 1-2 vuoden kuluttua lisää näyttävyyttä, kun Samin Kasperi-poika mitä todennäköisimmin luistelee isänsä kanssa yhtä aikaa SM-liigakaukaloon.

Se olisi huikea ja ikimuistettava hetki.

Toivoa myös pitää, että Philadelphia Flyersissä pelaava Kimmo Timonen tekisi Samin lailla paluun kasvattajaseuraansa. Se olisi iso onni KalPan organisaatiolle.

Valmentaja Tuomas Tuokkola kiitti pelaajiaan tiistai-illan SaiPa-ottelun jälkeen.

Erityiskiitos meni toimiston väelle, joka on jaksanut uurastaa koko kauden. Nuo ja monet muut kulisseissa työtään tekevät ihmiset ovat kullan arvoisia KalPalle.

KalPa on kyennyt rakentamaan kohtuukustannuksin nykyaikaisen ja dynaamisen organisaation, jonka työn hedelmiä poimitaan tänä keväänä.

Toivottavasti työ palkitaan kultajuhlilla huhtikuussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.