Wallin ei ollut jäävi

Oikeuskansleri Jaakko Jonkan torstaina antama ratkaisu puolustusministeri Stefan Wallinista (r.) tehtyyn jääviyskanteluun on selvää tekstiä. Wallin ei ollut esteellinen, vaikka hän onkin lakkautukselta säästyneen Uudenmaan prikaatin killan jäsen.

Oikeuskanslerin mukaan joukko-osastokilta ei ole asianosainen joukko-osastojen lakkauttamisissa. Killan tarkoitus ei ole pelkästään tietyn joukko-osaston tukeminen, vaan myös yleisen maanpuolustustahdon edistäminen. Kilta voi myös vaalia lakkautettujen joukko-osastojen perinteitä.

Koska epäilyjä Wallinin jääviydestä syntyi, oli paikallaan, että asia selvitettiin. Kantelun teki perussuomalaisten kansanedustaja Pentti Oinonen.

Samalla oikeuskansleri antoi ratkaisu myös toiseen Oinosen tekemään kanteluun. Jonkan mukaan Wallin ei syyllistynyt laittomaan uhkaukseen keskustellessaan kolmen perussuomalaisen kansanedustajan kanssa.

Oikeuskanslerin ratkaisu on hyvin perusteltu ja sen pitäisi riittää. Oinonen kuitenkin kertoi, että hän ei ole tyytyväinen ratkaisuun, vaan harkitsee jatkotoimia eli asian viemistä eduskunnan perustuslakivaliokuntaan.

Se olisi turhaa politikointia. Tuskinpa perustuslakivaliokunta päätyisi eri kannalle kuin oikeuskansleri.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Hyökkäyksiä karjataloutta vastaan ei pidä hyväksyä

Amerikkalaiset vaihtuivat venäläisiin

Ystävyys ei ole pakollista

Työhuone, tuleva innovaatio

Taas näyttää, että kyllä britit nyt lähtevät EU:sta

Saalistilastoista löytyy ikäviä viestejä

Kaunis tragedia

Unelma, joka ei toteudu

Hoitojonoja puretaansoten ohituskaistalla

Jalkapallon EM-kisahuuma yltyy kotikatsomossa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.