Wallin pelasti omansa

Puolustusministeri Stefan Wallinin (r.) uskottavuus murenee päivä päivältä. Valtioneuvoston oikeuskanslerille tehdyistä selvityksistä käy nimittäin ilmi, että ruotsinkielinen Uudenmaan Prikaati säästettiin Wallinin päätöksestä. Aiemmin Wallin on kiistänyt tiedot, joiden mukaan hän esti henkilökohtaisesti Uudenmaan Prikaatin säästöleikkurilta.

Puolustusvoimien komentaja Ari Puheloinen kertoo oikeuskanslerille tekemässään selvityksessä, että vielä viime lokakuussa Uudenmaan Prikaati oli mukana niiden hallintoyksiköiden joukossa, joiden asemaan oli tarkoitus tehdä muutoksia. Puheloisen mukaan Wallin kuitenkin ohjasi Puolustusvoimia niin, että Uudenmaan Prikaati jätettiin pois lopullisesta puolustusvoimauudistuksen ratkaisumallista.

Asioiden pyörittely on saanut surkuhupaisia piirteitä. Puolustusvoimat esitti syksyllä 2011 Uudenmaan Prikaatin siirtämistä Upinniemeen vuoteen 2017 mennessä. Uudenmaan Prikaati poistettiin, koska suunnitelmaa ei oltu toteuttamassa lähivuosina.

Wallinin ja hänen lähimpien käskyläistensä perustelut ovat ontuvia. Yhä selvemmin käy ilmi, että Wallin halusi pelastaa Uudenmaan Prikaatin poliittisista syistä. Maan puolustamisen kannalta ratkaisulla ei ole mitään tekemistä. Likainen poliittinen peli on saanut aiheellisesti osan Puolustusvoimien kantahenkilöstöstäkin takajaloilleen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Malttia pöyristymisiin

Rasismia eivoi voittaa valehtelulla

Kuopion täytyy tarkastella menojakin kriittisesti

Pääministerit ja Itämeri

Kiitos talvi! – Ensin pieni flikflak-sarja, sitten ohjelmassa rintarauhasten sulatus

Postin kannattavuusei parane lakkoilulla

Joulujuhla ja kevätjuhla kuuluvat kouluun

Muuan tarina

Julkisuus, tuo ikävä kiusanhenki

Perusoikeuksien rajoja on joskus hyödyllistä mitata

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.