YK:n tultava väliin

Väkivaltaisuudet jatkuvat Syyriassa, vaikka länsimaat EU:n ja Yhdysvaltain johdolla ovat ne jyrkin sanoin tuominneet. Viimeksi viikonvaihteessa Valkoinen talo ja EU:n ulkoministeri Catherine Ashton jatkoivat Syyrian johtajien voimakasta arvostelua.

Syyria estää humanitaarisen avun toimittamisen maahan. Maan johto katsoo, ettei sellaiseen ole tarvetta. Tuhannet pakolaiset pyrkivät viikonvaihteessa turvaan Turkin puolelle, jossa jo ennestään on valtavia telttakyliä syyrialaispakolaisille.

Yksi kulminaatiopiste levottomuuksissa oli viikonvaihteessa, kun Syyrian sotilaat vyöryivät Jisr al-Shugurin kaupunkiin ja jatkoivat siellä viattomien kansalaisten teurastamista, pahoinpitelyä ja raiskaamista. Syyrian johdon ja hallituksen joukkojen epäillään syyllistyneen joukkomurhiin. Tulee aika, jolloin ne joutuvat vastaamaan rikoksistaan kansainvälisessä tuomioistuimessa.

Kammottavaa nykyisessä tilanteessa on, etteivät Kiina ja Venäjä ole halukkaista hyväksymään YK:n turvallisuusneuvostossa päätöslauselmaa, joka tuomitsisi Syyrian johdon toimet. Tämä kertoo näiden kahden valtion johtajien täydellisestä piittaamattomuudesta hädässä olevia siviilejä kohtaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Sen sijaan, että tähdättäisiin proteiinipatukan voimalla timmin pyöreään tarakkaan, ravitsemuksella tulisi pyrkiä meidän itäsuomalaisten lempparikansantaudin ehkäisemiseen

Liikennepolitiikassa hallituskriisin ainekset

Äänestysikärajan laskua voisi kokeilla

Mistä voin luopua

Komea palkinto uurastajille

Wincapita oli oppitunti siitä, ettei rikos kannata

Liikkumisen kynnystä viisasta madaltaa

Vastuullinen yritystoiminta

Mieli maassa – ja taivaassa

Kansakoulun kirjaston lainausjonossa jonkun Adolf Hitlerin kanssa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.