Yhdessä aina parempi

Kuopio on yksi maan vahvoista musiikkikaupungeista sekä tarjonnaltaan että koulutuspaikkana. Kuopionlahden rannalle musiikkikeskuksen tiloihin ja ympärille rakentunut kokonaisuus kaupunginorkestereineen, Sibelius-akatemioineen, konservatorioineen ja Savonia-ammattikorkeakoulun tanssi- ja musiikkilinjoineen on ainutlaatuisen tiivis kokonaisuus, jota vielä täydentää läheinen Kuopion musiikkilukio.

Tämä kokonaisuus ei ole syntynyt sattumalta, vaan kuopiolaisten musiikki-ihmisten ja päättäjien tietoisen työn tuloksena. Myös valtiovalta on ollut kannustamassa eri musiikkilaitoksia yhteistyöhön, koska se tuottaa selkeitä opetuksellisia kuin myös taloudellisia hyötyjä kaikille osapuolille.

Sibelius-akatemian korkein johto ei kanna siis suotta huolta, kun se on lähtenyt tällä viikolla julkisesti puolustamaan Savonia-ammattikorkeakoulun musiikkiopetuksen jatkamista Kuopiossa. Savonian sulkeminen vähentäisi ehkä musiikkikoulutuksen aloituspaikkoja opetusministeriön haluamalla tavalla, mutta vaikeuttaisi samalla merkittävästi jäljelle jäävien Sibelius-akatemian ja konservatorion toimintaa. Opetus jouduttaisiin järjestämään aivan uudelta pohjalta, ja kulutkin kasvaisivat.

Suomessa ei ole tietenkään varaa ylikoulutukseen. Toisaalta ei ole myöskään mitään järkeä purkaa Kuopion tapaisia hyvin toimivia koulutuskeskuksia, jotka tuottavat erinomaisia musiikin ja tanssin ammattilaisia koko valtakunnan tarpeisiin. Laadulla on merkitystä.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Tahmean äidin omatunto – näin annan lapsilleni mallin mykkäkuurosta älypuhelimen jatkeesta

Voi käydä ihan hyvinkin

Luonto kiittää vieraslajin kitkemisestä

Talous hallitsee politiikan agendaa lähivuodet

Jotkut ovat väärässä

Ohisalo ja hallitusvastuu ohjaavat järkivihreyteen

Oikeistopopulistit jäivät hajalleenEU-parlamentissa

Pakkokielet

Perheiden asemaa kannattaa vahvistaa

Uotisen kauden huipennus käynnistää kulttuurikesän

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.