Yhteisöllisyys vahvistaa

Savolaisen jalkapalloilun ylpeys, Kuopion Palloseura palasi torstai-iltana eurokentille yli 20 vuoden kuivan kauden jälkeen. Paluu onnistui hyvin. KuPS voitti romanialaisen vastustajansa maalilla ja piti vieraat nollilla. Jatkoon pääsijä ratkeaa ensi viikon torstaina Romaniassa pelattavassa toisessa ottelussa.

Väkeä Kuopion Keskuskentälle oli tullut ottelua seuraamaan kohtalaisesti, hieman yli 3 000. Vähän enemmänkin katsomoihin olisi mahtunut. Euroopan jalkapalloliiton Uefan tiukat määräykset kuitenkin estävät sen, että katsomoita voisi paisuttaa tilapäisratkaisuin.

Kuopiossa ja laajemmin Pohjois-Savossa yleisö lähtee mukaan, kun joukkueet menestyvät. KalPan hyvät otteet ovat lisänneet kiinnostusta joukkuetta kohtaan. Lentopalloseura Pielaveden Sammon mestaruuspeleissä Kuopiossa on katsojia parhaimmillaan ollut tuhansia. Keräsipä Puijon Pesiskin silloin vielä heikkotasoiseen katsomoonsa lähes 3 000 ihmistä pelatessaan Superpesiksen mitaliotteluita.

Hyvä urheiluyleisö ei hylkää joukkuettaan kuitenkaan edes tappion hetkillä. Silloinkin kannattajien tukea kaivataan, se pitäisi muistaa. Yhteisöllisyys vahvistaa.

Jos KuPS menee europeleissä jatkoon, se jälleen lisää perinteisen lajin suosiota Kuopiossa. Se on myönteinen asia. Tukea pitäisi kuitenkin ensi viikon pelin tuloksesta huolimatta riittää myös loppukauden liigapeleihin.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Grilli ei kuulu joukkoon

Eropiikki aina, kun Räsänen puhuu kirkosta

Yliopistojen todistusvalinta johtaa uusiin ongelmiin

Kannattaako metsien jatkuva kasvatus?

Väki keskittyy Kuopiossakin

Uusi nelivuotiskausi alkamassa

Keskusta kulkee kohti sukupolvenvaihdosta

Raha ei takaa vaalionnea, mutta yleensä auttaa

Varaus ei takaa menestystä

Hoiva-alalla olisi tekeville töitä tarjolla

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.