Yhteisöllisyys vahvistaa

Savolaisen jalkapalloilun ylpeys, Kuopion Palloseura palasi torstai-iltana eurokentille yli 20 vuoden kuivan kauden jälkeen. Paluu onnistui hyvin. KuPS voitti romanialaisen vastustajansa maalilla ja piti vieraat nollilla. Jatkoon pääsijä ratkeaa ensi viikon torstaina Romaniassa pelattavassa toisessa ottelussa.

Väkeä Kuopion Keskuskentälle oli tullut ottelua seuraamaan kohtalaisesti, hieman yli 3 000. Vähän enemmänkin katsomoihin olisi mahtunut. Euroopan jalkapalloliiton Uefan tiukat määräykset kuitenkin estävät sen, että katsomoita voisi paisuttaa tilapäisratkaisuin.

Kuopiossa ja laajemmin Pohjois-Savossa yleisö lähtee mukaan, kun joukkueet menestyvät. KalPan hyvät otteet ovat lisänneet kiinnostusta joukkuetta kohtaan. Lentopalloseura Pielaveden Sammon mestaruuspeleissä Kuopiossa on katsojia parhaimmillaan ollut tuhansia. Keräsipä Puijon Pesiskin silloin vielä heikkotasoiseen katsomoonsa lähes 3 000 ihmistä pelatessaan Superpesiksen mitaliotteluita.

Hyvä urheiluyleisö ei hylkää joukkuettaan kuitenkaan edes tappion hetkillä. Silloinkin kannattajien tukea kaivataan, se pitäisi muistaa. Yhteisöllisyys vahvistaa.

Jos KuPS menee europeleissä jatkoon, se jälleen lisää perinteisen lajin suosiota Kuopiossa. Se on myönteinen asia. Tukea pitäisi kuitenkin ensi viikon pelin tuloksesta huolimatta riittää myös loppukauden liigapeleihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Hyökkäyksiä karjataloutta vastaan ei pidä hyväksyä

Amerikkalaiset vaihtuivat venäläisiin

Ystävyys ei ole pakollista

Työhuone, tuleva innovaatio

Taas näyttää, että kyllä britit nyt lähtevät EU:sta

Saalistilastoista löytyy ikäviä viestejä

Kaunis tragedia

Unelma, joka ei toteudu

Hoitojonoja puretaansoten ohituskaistalla

Jalkapallon EM-kisahuuma yltyy kotikatsomossa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.