Yhteistyö on koetuksella

Pääministeri Jyrki Katainen arvioi sunnuntain Savon Sanomissa julkaistussa haastattelussa, että valtionyhtiöissä paljastuneet johdon salaiset palkitsemiset haittaavat hallituksen torstaisia kehysneuvotteluita. Hallituksen on määrä päättää miljardiluokan menojen leikkauksista ja verojen kiristyksistä.

Valtionyhtiöiden tapahtumat ovat kuitenkin Kataisen mielestä heikentäneet ilmapiiriä. Pääministeri onkin oikeassa sanoessaan, että isoja uudistuksia tehtäessä ”hengen pitäisi olla sellainen, että Suomi on reilu”.

Epäilemättä varsinkin Finnairin sotkut ovat aiheuttaneet sen, että monien suomalaisten mielestä Suomi ei ole ollut kovin reilu. On kuitenkin muistettava, että kehysriihessä päätöksiä eivät tee kaikki suomalaiset, vaan asialla on kuusi hallituspuoluetta. Niillä pitäisi olla rohkeutta pitää päänsä kylmänä.

Kansan mielialoja enemmän kehysriihen onnistumista vaikeuttaa kaikesta huolimatta se, että hallituspuolueet eivät näytä luottavan toisiinsa. Viime viikkoina ja aivan viime päivinä on kuultu lausuntoja, jotka paljastavat, miten hajalla hallituksen rivit ovat.

Torstaina neuvotellaan Suomen tulevaisuuden kannalta elintärkeistä asioista. Samat asiat olivat pöydällä jo hallitusneuvotteluissa viime kesänä. Silloin niitä ei ratkaistu, vaan siirrettiin. Enää niitä ei pääse karkuun.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Yhteistä turvallisuusuhkaa ratkaisemassa

Kuopion toria kannattaa kehittää avoimin mielin

Sähkölaskun ale ei ole varma

Uudet rauhanmahdollisuudet Ukrainassa

Synkistelyn sijasta tarvitaan tutkimusta ja innovaatioita

Sydämen lisäksi pään on oltava mukana

Tahmean äidin omatunto – näin annan lapsilleni mallin mykkäkuurosta älypuhelimen jatkeesta

Voi käydä ihan hyvinkin

Luonto kiittää vieraslajin kitkemisestä

Talous hallitsee politiikan agendaa lähivuodet

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.