Yhteistyössä on voimaa

Maakuntajohtaja Jussi Huttunen on puhunut voimallisesti pohjoissavolaisen tutkimuksen puolesta (Savon Sanomat 15.3.). Hän katsoo Kuopiossa ja muualla maakunnassa toimivan kahdeksan tutkimuslaitoksen on pyrittävä yhteistyöhön ja että tälle asialle on saatava myös vahva poliittinen tuki. Tampereella ja Oulussa ollaan jo menossa hyvää vauhtia tähän suuntaan.

Toivottavasti Huttusen palopuhe herättää toimiin. Kaikki pohjoissavolaiset eivät liene huomanneet, miten merkittävä tutkimuksen keskittymä Kuopioon on syntynyt viime vuosikymmenten aikana. Eviran, GTK:n tai Ilmatieteen laitoksen tapaiset laitokset työllistävät jo yhteensä puolen tuhatta henkeä. Useimmat näistä laitoksista sijaitsevat sopivasti Itä-Suomen yliopiston tuntumassa Savilahdessa, josta hyvin syin voi puhua jo Savon Piilaaksona.

Itä-Suomen yliopisto on menestynyt mainiosti kansainvälisissä vertailuissa. Ei tästä ole kauankaan, kun englantilaiset rankkasivat sen Euroopan 150:n parhaan yliopiston joukkoon.

Tähän ei kuitenkaan pitäisi tyytyä, vaan asettaa tutkimuksen tavoitteet vieläkin korkeammalle. Se onnistuu, jos ja kun Itä-Suomen yliopisto löytää sopivan yhteistyökumppanin. Luontevin on Jyväskylän yliopisto. Lääketieteessä nämä kaksi ovat jo toisensa löytäneetkin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Kuopio säästää – joitakin hankkeita pitää lykätä tai unohtaa ne kokonaan

Keskusta puhuu hallituksessa kuin oppositiossa

Sunnuntain vaaleissa pelissä oikeusvaltio ja sananvapaus

EU on oma sisämarkkinamme

Kiinalaiset eivät pelasta meitä

Rauhansopimus tuotti Nobel-palkinnon

Hallitus ei saa katsella kuntien ahdinkoa sivusta

Hutiloinnin hinta

Liian hyviä neuvoja

Turkki pelaa kyynistä peliä, jota heikko EU vain moittii

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.