Yhteistyössä on voimaa

Maakuntajohtaja Jussi Huttunen on puhunut voimallisesti pohjoissavolaisen tutkimuksen puolesta (Savon Sanomat 15.3.). Hän katsoo Kuopiossa ja muualla maakunnassa toimivan kahdeksan tutkimuslaitoksen on pyrittävä yhteistyöhön ja että tälle asialle on saatava myös vahva poliittinen tuki. Tampereella ja Oulussa ollaan jo menossa hyvää vauhtia tähän suuntaan.

Toivottavasti Huttusen palopuhe herättää toimiin. Kaikki pohjoissavolaiset eivät liene huomanneet, miten merkittävä tutkimuksen keskittymä Kuopioon on syntynyt viime vuosikymmenten aikana. Eviran, GTK:n tai Ilmatieteen laitoksen tapaiset laitokset työllistävät jo yhteensä puolen tuhatta henkeä. Useimmat näistä laitoksista sijaitsevat sopivasti Itä-Suomen yliopiston tuntumassa Savilahdessa, josta hyvin syin voi puhua jo Savon Piilaaksona.

Itä-Suomen yliopisto on menestynyt mainiosti kansainvälisissä vertailuissa. Ei tästä ole kauankaan, kun englantilaiset rankkasivat sen Euroopan 150:n parhaan yliopiston joukkoon.

Tähän ei kuitenkaan pitäisi tyytyä, vaan asettaa tutkimuksen tavoitteet vieläkin korkeammalle. Se onnistuu, jos ja kun Itä-Suomen yliopisto löytää sopivan yhteistyökumppanin. Luontevin on Jyväskylän yliopisto. Lääketieteessä nämä kaksi ovat jo toisensa löytäneetkin.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Napakoitten naisten vuosi

Kultarannasta vauhtia EU-puheenjohtajuuteen

Yhteistä turvallisuusuhkaa ratkaisemassa

Kuopion toria kannattaa kehittää avoimin mielin

Sähkölaskun ale ei ole varma

Uudet rauhanmahdollisuudet Ukrainassa

Synkistelyn sijasta tarvitaan tutkimusta ja innovaatioita

Sydämen lisäksi pään on oltava mukana

Tahmean äidin omatunto – näin annan lapsilleni mallin mykkäkuurosta älypuhelimen jatkeesta

Voi käydä ihan hyvinkin

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.