Yhteys Varkauteen tiukassa

Varkauden kaupunginhallituksen päätös jättää alueen lentoliikenne vaille taloudellista tukea pitää reittiliikenteen poissa Helsingin ja Joroisten väliltä. Näin siitäkin huolimatta, että myös yritykset lupasivat nyt sitoutua palvelujen käyttöön ja kustannuksiin.

Vuosina 2008–2013 lentoliikenne järjestettiin kolmioreittinä Helsingistä Varkauteen ja Savonlinnaan. Valtio ja kunnat maksoivat noin kolmen miljoonan euron kulut puoliksi.

Tämän vuoden aikana lentoja ei ole järjestetty, sillä aikatauluja ei saatu vastaamaan käyttäjien tarpeita. Ellei aamulennolta ehdi Euroopan jatkoyhteyksiin, vuorosta ei ole paljon hyötyä.

Keski-Savon ja sen vientiteollisuuden kannalta liikenneyhteydet ovat ensiarvoisen tärkeitä. Varkaus jää harmillisesti yli tunnin ajomatkan päähän Kuopion lentokentältä, eikä kaupunki osu myöskään nopeiden junayhteyksien varteen.

Varkauden talous on nyt siinä jamassa, että parkkisakkojakin pitää korottaa. Siksi ajatus kaupungin merkittävästä tuesta lentoliikenteelle tuntuu täysin kestämättömältä. Toisaalta liikennöinti on niin kallista, ettei satojen tuhansien eurojen satsauskaan ei kantaisi koneita ilmassa kuin hetken.

Jatkossa ainoa luotettava perusta säännöllisen lentoliikenteen palauttamiselle Joroisiin on aito kysynnän kasvu. Sitä voi syntyä vain talouden nousun myötä.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Kaikki ympäristökäyttäytymisen lajit

Kansa kuului Talvivaarassa

Penkkiurheilijan onnenpäivät alkavat

Talouden suhdanne ei ehkä kääntynytkään vielä

Vanhankissanpäivät

Pahat, rumat ja päästöttömät

EU:n on muodostettava oma ääni maailmanpolitiikassa

Soten kaatuminen närästäisi Pohjois-Savossa

Vienti rahoittaa hyvinvointia

Kun evoluutio meni pieleen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.