Yksi lupa riittäisi

Kaksitoista vuotta sitten eduskunta sääti lain, joka kerralla nosti virkistyskalastuksen kiviajasta nykyaikaan. Kyse oli tietenkin viehekalastuslaista. Läänikohtaisella vieheluvalla on nyt jo runsaan kymmenen vuoden ajan voinut uistella ilman, että lupaa kalastamiseen on erikseen tarvinnut hakea vesialueiden omistajilta.

Kalastuslakia ollaan jälleen uudistamassa. Uudistus koskee monia suomalaisia: meistä noin 40 prosenttia käy kalastamassa ainakin kerran vuodessa.

Siksi on pidettävä huoli, että tavallisten virkistyskalastajien oikeuksia ei uudistuksessa vähennetä eikä virkistyskalastusta tehdä nykyistä vaikeammaksi tai monimutkaisemmaksi. Sellaisiakin ajatuksia saatetaan jossakin elätellä.

Suomen vapaa-ajankalastajien keskusjärjestö esittää, että uudistuksen myötä luotaisiin lupa, jolla kalastaja voisi uistella kaikkialla maassa. Ajatus on hyvä. Valtakunnallinen lupa selkiyttäisi tilannetta entisestään.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Yhteistä turvallisuusuhkaa ratkaisemassa

Kuopion toria kannattaa kehittää avoimin mielin

Sähkölaskun ale ei ole varma

Uudet rauhanmahdollisuudet Ukrainassa

Synkistelyn sijasta tarvitaan tutkimusta ja innovaatioita

Sydämen lisäksi pään on oltava mukana

Tahmean äidin omatunto – näin annan lapsilleni mallin mykkäkuurosta älypuhelimen jatkeesta

Voi käydä ihan hyvinkin

Luonto kiittää vieraslajin kitkemisestä

Talous hallitsee politiikan agendaa lähivuodet

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.