Yksi lupa riittäisi

Kaksitoista vuotta sitten eduskunta sääti lain, joka kerralla nosti virkistyskalastuksen kiviajasta nykyaikaan. Kyse oli tietenkin viehekalastuslaista. Läänikohtaisella vieheluvalla on nyt jo runsaan kymmenen vuoden ajan voinut uistella ilman, että lupaa kalastamiseen on erikseen tarvinnut hakea vesialueiden omistajilta.

Kalastuslakia ollaan jälleen uudistamassa. Uudistus koskee monia suomalaisia: meistä noin 40 prosenttia käy kalastamassa ainakin kerran vuodessa.

Siksi on pidettävä huoli, että tavallisten virkistyskalastajien oikeuksia ei uudistuksessa vähennetä eikä virkistyskalastusta tehdä nykyistä vaikeammaksi tai monimutkaisemmaksi. Sellaisiakin ajatuksia saatetaan jossakin elätellä.

Suomen vapaa-ajankalastajien keskusjärjestö esittää, että uudistuksen myötä luotaisiin lupa, jolla kalastaja voisi uistella kaikkialla maassa. Ajatus on hyvä. Valtakunnallinen lupa selkiyttäisi tilannetta entisestään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Komea palkinto uurastajille

Wincapita oli oppitunti siitä, ettei rikos kannata

Liikkumisen kynnystä viisasta madaltaa

Vastuullinen yritystoiminta

Mieli maassa – ja taivaassa

Kansakoulun kirjaston lainausjonossa jonkun Adolf Hitlerin kanssa

Kauppakeskus pääsee pitkälle sijainnillaan

Ristiriitaisuudet riivaavat henkilöautoilla ajavia

Pythagoraan lause pysyy

Puhtaus on puoli ruokaa?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.