Yksi onnistui vedättämään

Tasan eivät käy verovarat, kun lastensairaaloita avustetaan. Tampereen, Turun, Kuopion, Oulun ja Helsingin lastensairaalat ovat periaatteessa aivan samanlaisia yksiköitä siinä mielessä, että ne palvelevat erityisesti omaan aluettaan, mutta tarjoavat vaativia hoitoja lisäksi myös valtakunnallisesti. Silti vain Helsingin yliopistollinen lastensairaala on saanut valtion erillisrahoitusta, joka ohjautui Helsingin lastensairaalan tukisäätiölle. Se sai 40 miljoonaa euroa valtiolta, kun kokonaiskustannusarvio on 160 miljoonaa euroa.

Sosiaali- ja terveysministeriön lääkintöneuvos Timo Keistinen kertookin, että Helsingin kohdalla on tehty standardeista poikkeava poliittinen päätös (Savon Sanomat 14.7.).

Helsingin uuden lastensairaalan erillisrahoitusta ei voi perustella edes sillä, että se olisi jotenkin erityisen suuri, sillä neljän muun lastensairaalahankkeiden yhteenlaskettu arvo on noin 390 miljoonaa euroa.

Ei voi olla niin, että kaikki Helsinkiin rakennettava on valtakunnallista palvelua ja siksi tärkeää, mutta kaikkialle muualle rakennettava on pelkkää aluepolitiikkaa ja siksi turhaa.

Valtionhallinnon tärkeisiin periaatteisiin on aina kuulunut tasa-arvoinen kohtelu. Nähty moitittava poikkeus on korjattavissa antamalla vastaava erillisrahoitus muille lastensairaaloille.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Yritysten koko verojalanjälki on iso

Ovien aukaisijoidenkin oltava varuillaan

Hyvä vihollinen

Eläkeläisköyhyyttä voisi torjua lääkekorvauksilla

Kotkan lento ja putoaminen

Kunnat merihädässä

Vanhuspalveluissa on suo siellä ja vetelä täällä

Röyhkeä Trump haastaa johtamansa demokratian

Ystävänpäivän jälkeen

Potemisen kulissi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.