Yksi onnistui vedättämään

Tasan eivät käy verovarat, kun lastensairaaloita avustetaan. Tampereen, Turun, Kuopion, Oulun ja Helsingin lastensairaalat ovat periaatteessa aivan samanlaisia yksiköitä siinä mielessä, että ne palvelevat erityisesti omaan aluettaan, mutta tarjoavat vaativia hoitoja lisäksi myös valtakunnallisesti. Silti vain Helsingin yliopistollinen lastensairaala on saanut valtion erillisrahoitusta, joka ohjautui Helsingin lastensairaalan tukisäätiölle. Se sai 40 miljoonaa euroa valtiolta, kun kokonaiskustannusarvio on 160 miljoonaa euroa.

Sosiaali- ja terveysministeriön lääkintöneuvos Timo Keistinen kertookin, että Helsingin kohdalla on tehty standardeista poikkeava poliittinen päätös (Savon Sanomat 14.7.).

Helsingin uuden lastensairaalan erillisrahoitusta ei voi perustella edes sillä, että se olisi jotenkin erityisen suuri, sillä neljän muun lastensairaalahankkeiden yhteenlaskettu arvo on noin 390 miljoonaa euroa.

Ei voi olla niin, että kaikki Helsinkiin rakennettava on valtakunnallista palvelua ja siksi tärkeää, mutta kaikkialle muualle rakennettava on pelkkää aluepolitiikkaa ja siksi turhaa.

Valtionhallinnon tärkeisiin periaatteisiin on aina kuulunut tasa-arvoinen kohtelu. Nähty moitittava poikkeus on korjattavissa antamalla vastaava erillisrahoitus muille lastensairaaloille.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Sivuutetut suivaantuivat

Oppilaille palautettava oikeus numeroarvioon

Tervetuloa kansainväliset talentit

Epäasialliseen vaikuttamiseen osataan varautua

Kahdet tärkeät vaalit ajoittuivat liian lähekkäin

Mökkeily ei hiivu vaan muuttaa muotoaan

Lisää liiketoimintaosaamista

Tuleeko meistä ikinä aikuisia?

Kirje pysäyttää kiireessä

Suhde Venäjään jakaa Euroopan populisteja

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.