Ylijohtaja lähtee

Lääkelaitoksen ylijohtaja Hannes Wahlroos on ilmoittanut jättävänsä tehtävänsä jo ennen kuin laitoksen alueellistamisesta Helsingistä Kuopioon on tehty lopullista päätöstä sosiaali- ja terveysministeriössä. Tämänhetkisten tietojen mukaan tuo päätös olisi odotettavissa ensi viikolla.

Lääkelaitoksen henkilökunta on suhtautunut siirtoon kielteisesti, joten Wahlroosin ero on helposti tulkittavissa vastalauseeksi maan hallituksen linjauksia kohtaan. Erotiedotteessaan ylijohtaja ei kuitenkaan itse syytä valtion ylintä poliittista johtoa mistään, vaan sanoo varsin maltillisesti ja yleistilannetta ymmärtäen, että "nyt kun lääkehallintoon valmistellaan suuria muutoksia alueellistamiseen, on sopiva aika vahdinvaihdolle".

Wahlroosilla on takanaan kolmen vuosikymmenen virkaura valtion palveluksessa. Hän on siis hankkinut kannuksensa, ja nyt on uusien voimien vuoro jatkaa. Sosiaali- ja terveysministeriö löytää varmasti laajenevan ja uudistuvan Lääkelaitoksen johtoon Kuopioon pätevän ja innostuneen ammattilaisen.

Jos Kuopion yliopisto on osannut tähänkin saakka kouluttaa hyviä työntekijöitä Lääkelaitokselle Helsinkiin, niin eiköhän se onnistu myös tulevina vuosina, kun laitos toimii kiinteässä yhteydessä yliopiston terveystieteellisen tiedekunnan kanssa.

Hallituksen selkeitten linjausten jälkeen sopii toivoa, että Lääkelaitoksen ympärillä käydyn kohun annettaisiin laantua, kaikki henkinen energia suunnattaisiin uuden rakentamiseen, ja että myös kaikenlainen inhimillinen pelottelu lopetettaisiin.

Maailman johtaviin ympäristötieteilijöihin kuuluva professori Jouko Tuomisto kirjoitti eilen tiistaina viisaasti Helsingin Sanomien mielipidesivulla: "Useimmat asiat hoituvat yhtä hyvin muualla maassa kuin pääkaupunkiseudulla, ja työntekijät havaitsevat asuvansa kohtuuhintaan paremmin kuin pääkaupunkiseudulla. He käyttävät vähemmän aikaa työmatkoihinsa ja saavat lapsensa hyviin ja rauhallisiin kouluihin".

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Sähkölaskun ale ei ole varma

Uudet rauhanmahdollisuudet Ukrainassa

Synkistelyn sijasta tarvitaan tutkimusta ja innovaatioita

Sydämen lisäksi pään on oltava mukana

Tahmean äidin omatunto – näin annan lapsilleni mallin mykkäkuurosta älypuhelimen jatkeesta

Voi käydä ihan hyvinkin

Luonto kiittää vieraslajin kitkemisestä

Talous hallitsee politiikan agendaa lähivuodet

Jotkut ovat väärässä

Ohisalo ja hallitusvastuu ohjaavat järkivihreyteen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.