Ylilyöntejäkin tapahtunut?

VR on jälleen myrskyn silmässä. Nyt junayhtiötä epäillään laittomista henkilörekistereistä ja muiden kyseenalaisten keinojen käytöstä. Epäilyissä on kysymys muun muassa sairauslomallaan potkut saaneesta VR:n työntekijästä. Häntä oli sairausloman aikana kuvattu kotioloissa hänen tietämättään. Asiasta kertoi Helsingin Sanomat.

VR:n ja sen käyttämän yksityisen vartiointiliikkeen menettelytapojen epäillään olleen vähintäänkin kyseenalaisia. Lehtitiedon mukaan turvatyöntekijät jahtaavat junien taskuvarkaita muun muassa peruukkeihin ja tekoviiksiin sonnustautuneina. Epäiltyjä on kuvattu ja kuvat tallennettu matkapuhelimen muistiin.

Pikkurikolliset ovat VR:lle iso ongelma ja yhtiö luonnollisesti pyrkii saamaan tekijät vastuuseen. Kun poliisilla on kädet töitä täynnä, varkaiden ja ilkivallan tekijöiden paljastaminen ja kiinniottaminen on annettu vartiointiliikkeelle. Tämä on oikein. Näyttää vain siltä, ettei turvahenkilöstö ole aina noudattanut lain määräyksiä. Siihen pitää saada muutos.

Poliisi on aloittanut esitutkinnan siitä, onko VR kerännyt laittomiksi epäiltyjä henkilörekistereitä. VR:n toimitusjohtaja Mikael Aro muistuttaa, että hänen johtamansa yhtiö hyväksyy kaikessa toiminnassaan vain lailliset keinot. Toivottavasti asia myös on näin.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Sähkölaskun ale ei ole varma

Uudet rauhanmahdollisuudet Ukrainassa

Synkistelyn sijasta tarvitaan tutkimusta ja innovaatioita

Sydämen lisäksi pään on oltava mukana

Tahmean äidin omatunto – näin annan lapsilleni mallin mykkäkuurosta älypuhelimen jatkeesta

Voi käydä ihan hyvinkin

Luonto kiittää vieraslajin kitkemisestä

Talous hallitsee politiikan agendaa lähivuodet

Jotkut ovat väärässä

Ohisalo ja hallitusvastuu ohjaavat järkivihreyteen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.