Ylilyöntejäkin tapahtunut?

VR on jälleen myrskyn silmässä. Nyt junayhtiötä epäillään laittomista henkilörekistereistä ja muiden kyseenalaisten keinojen käytöstä. Epäilyissä on kysymys muun muassa sairauslomallaan potkut saaneesta VR:n työntekijästä. Häntä oli sairausloman aikana kuvattu kotioloissa hänen tietämättään. Asiasta kertoi Helsingin Sanomat.

VR:n ja sen käyttämän yksityisen vartiointiliikkeen menettelytapojen epäillään olleen vähintäänkin kyseenalaisia. Lehtitiedon mukaan turvatyöntekijät jahtaavat junien taskuvarkaita muun muassa peruukkeihin ja tekoviiksiin sonnustautuneina. Epäiltyjä on kuvattu ja kuvat tallennettu matkapuhelimen muistiin.

Pikkurikolliset ovat VR:lle iso ongelma ja yhtiö luonnollisesti pyrkii saamaan tekijät vastuuseen. Kun poliisilla on kädet töitä täynnä, varkaiden ja ilkivallan tekijöiden paljastaminen ja kiinniottaminen on annettu vartiointiliikkeelle. Tämä on oikein. Näyttää vain siltä, ettei turvahenkilöstö ole aina noudattanut lain määräyksiä. Siihen pitää saada muutos.

Poliisi on aloittanut esitutkinnan siitä, onko VR kerännyt laittomiksi epäiltyjä henkilörekistereitä. VR:n toimitusjohtaja Mikael Aro muistuttaa, että hänen johtamansa yhtiö hyväksyy kaikessa toiminnassaan vain lailliset keinot. Toivottavasti asia myös on näin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Työhuone, tuleva innovaatio

Taas näyttää, että kyllä britit nyt lähtevät EU:sta

Saalistilastoista löytyy ikäviä viestejä

Kaunis tragedia

Unelma, joka ei toteudu

Hoitojonoja puretaansoten ohituskaistalla

Jalkapallon EM-kisahuuma yltyy kotikatsomossa

Maakunnat toimivat tehokkaasti

Käy Auschwitzissa, niin voidaan puhua vihapuheen kriminalisoinnista

EU-jäsenyyden edut päihittävät edelleen haitat

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.