Yliopistofuusio tyvenessä

Itä-Suomen yliopiston valmistelutyö on saavuttanut yhden merkittävimmistä välitavoitteistaan. Joensuun ja Kuopion yliopistojen hallitukset ovat päättäneet tiedekuntajaosta ja organisaatiosta.

Uudessa yliopistossa on vain neljä tiedekuntaa: käyttäytymis- ja humanististen tieteiden tiedekunta, luonnon- ja metsätieteiden tiedekunta, terveystieteiden tiedekunta ja yhteiskunta- ja kauppatieteiden tiedekunta. Tiedekunnista tulee suuria. Mahdollisesti nimet muuttuvat vielä.

Itä-Suomen yliopiston hallinnosta vastaa keskushallinto, joka jakautuu hallinto- ja talousyksikköön sekä kehittämisyksikköön siten, että niiden toiminnot sijaitsevat tasapuolisesti molemmissa kaupungeissa. Lisäksi tiedekuntiin perustetaan hallintopalvelukeskukset.

Itä-Suomen yliopiston rakentaminen näyttää sujuvan sutjakkaasti, suorastaan hämmästyttävän leppoisasti. Joensuussa nousi tosin liikehdintää opiskelijoiden keskuudessa käyttäytymis- ja humanististen tieteiden tiedekunnan muodostamisesta. Kuopiossa on ollut rauhallista.

Projektinjohtaja Päivi Nerg on painottanut tiedon kulkua muutoksen hallinnassa. Sitä ei voi korostaa liikaa. Edessä on kuitenkin vielä pitkä matka, ennen kuin urakka on maalissa. Toivottavasti tyventä riittää, ja valmista syntyy ilman konflikteja. Innovaatioyliopiston perustamisessa tunnelmat ovat kovin toisenlaiset.

Fuusion kanssa rinnan etenee myös yliopiston muuttuminen julkisoikeudelliseksi yhteisöksi. Sen jälkeen puhutaan isoilla kirjaimilla myös rahasta ja sen riittävyydestä. Toivottavasti sopuisuutta riittää kummallakin kampuksella siinäkin vaiheessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Hengitähän hyvä ihminen välillä – Kiireestä ja hötkellyksestä on tullut uusi kansantauti

Suometsillä on valtava merkitys hyvivointivaltiolle

Yhteistyö on voimaa varkaiden narauttamisessa

Siirrymmekö Eriksen aikakauteen?

Kuopio säästää – joitakin hankkeita pitää lykätä tai unohtaa ne kokonaan

Keskusta puhuu hallituksessa kuin oppositiossa

Sunnuntain vaaleissa pelissä oikeusvaltio ja sananvapaus

EU on oma sisämarkkinamme

Kiinalaiset eivät pelasta meitä

Rauhansopimus tuotti Nobel-palkinnon

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.