Kaipa se polla taas räjähtää Jaana-tädin kotona kello 20.30

Näyttäkää minulle yksi uutislähetys, jossa ei jotakin kautta viitata ilmastonmuutokseen.

Ei edes siten, että kuin maailman kalleimman aarteen löytänyt intopiukka reportteri jalkautuu rovaniemeläiseen kouluun, jossa on vähennetty ympäristövaikutusten takia akryylivärien käyttöä kuviksen tunneilla ja siirrytty perunapohjaisiin valmisteisiin, joissa suosituin väri on perunankeltainen eikä vähiten siksi, että se on ainoa.

Anteeksi nyt vaan, mutta tiedostavana ja kaikkea muuta kuin ilmastonmuutosta väheksyvänä ihmisenä alan olla jokaista aukkoani myöten täynnä ilmastonmuutosuutisointia.

Asiaa väännetään niin lillukanvarsista pääuutislähetyksiinkin, että kaikki muut aihepiirit saavat olla ikuisesti kateellisia teeman saamalle huomiolle, joka lähentelee jo sairaalloista upm-oireyhtymää (uutisointipakkomielleoireyhtymä).

Nonni. Ei siis ilmastonmuutoksesta tänään nuutisissa. Hyvä.

Näyttäkääpä sitten yhdet kokonaiset uutimet, jossa ei jotakin kautta viitata maahanmuuttoon.

Ei edes siten, että energiaa puhkuva reportteri jalkautuu Norjan Nordlandin läänissä sijaitsevaan kuntaan, jossa on saatu ääääärimmäisen ilahduttavia kokemuksia maahanmuuttajien sitoutumisesta tikkukaramellityöpajojen oppisopimusjaksojen perehdyttämiskursseille ja tämän seurauksena kotoutuminen on onnistunut niin hyvin, että ei mitään rajaa ja ehkä Suomeenkin sitten jotain vastaavaa.

Ahaa. Onnistuu siis tämäkin. Mahtavaa.

Laitetaanpa sitten vielä kokkeilumielessä tillaukseen sellainen uutispläjäys, jossa ei lausuta peräkkäin kirjaimia tee, är, uu, äm ja pee.

Ei edes siten, että vakavanaamainen reportteri raportoi, kuinka presidentti laskeutuu nyt jonnekin ja sielläpä jo vilkuttaa maahan maalatun rajan takana kaveri, jonka tukka on 8.2 astetta tummempi ja puoli metriä lähempänä maata.

On tietysti itsestään selvää, että painavista asioista uutisoidaan, mutta saman levyn jauhaminen tuhannesta eri näkökulmasta sekunnin välein antaa kaikkeudesta kuvan kuin mitään muuta ei olisi.

Ikään kuin kaikki maailman asiat liittyisivät kiinteästi joko ilmastonmuutokseen, maahanmuuttoon tai vaikka sitten Trumpiin.

Toki on selvää, miksi juuri nämä nousevat uutisaiheiksi uudestaan ja uudestaan, vaikka tälläkin kertaa valittu näkökulma olisi millä silmällä tahansa arvioiden köykäinen. Teemat kun ovat oivaa kasvualustaa tunteille ja tälle niin muodikkaalle ja turhanpäiväiselle kansan kahtiajaolle.

Vaikka itse en osaa olla kunnollinen öyhöttäjä tai huolestuja, turhaudun kyllä, kun tarpeeksi hierotaan naamaan samaa mantraa.

Katson näiden aiheiden uutisointia melko neutraalilla öögönillä ja harvoin nousen takajaloilleni näkökulmaamisesta tai puolueellisuudesta, mutta määrä alkaa nyt vaan tökkiä.

Toisaalta orastava allergia voi kertoa totuuden katsojasta.

Jos ei vaan kiinnosta niin paljon, että aina jaksaisi. Varsinkin kun uutisia tulee katsottua aika paljon.

Sama se on kaikessa.

Jos solen skiner hela tiden, tulee talvea ikävä. Jos seksiä on tyrkyllä joka nurkan takana, ei aina hotsita.

Jos joku työntää hattaraa kurkustasi alas jatkuvalla syötöllä, ei tee mieli niellä. Viinasta nyt en sano mitään.

Uusimmat

Nimellä

Kun katsoo vain puuta, ei näe metsää

Turhat johtajat ja jonninjoutavat isopalkkaiset pikkuviskaalit pihalle – Vai mitenkä oli?

Slovenia on pieni suuri maa

Jippii, muovia! – eli näin havaitsin kierrättämisessä piilevän maalaisjärjen

Internetin flunssa

Hämeessä ei ollakaan hitaita

Muistoja Niiralan montusta

Tätien ja setien työt

Eiköhän unohdeta koko juttu

Poliittista viihdettä viikoittain

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.