Osaisivat edes hävetä – Mutta eiväthän he osaa

Kylläpä on lapsuus muistunut taas mieleen. Ei tokikaan lähestyvän joulun ansiosta, vaan poliitikkojen keskustelua seuratessa.

Muistatteko alakoulusta vielä sen lapsen, joka uhkaamalla ja pelottelemalla yritti hankkia ystäviä: "Näin käy, jos ette leiki kanssani!"

– Totalitaristeille länsimaiden tärkein oikeus, eli uskonnon- ja sananvapaus ovat tietenkin liikaa. Oppositiopoliitikot ovat kohta kaikki vankilassa tai syytteessä, ellemme muuta tuota mielivaltaista lakia. Persut pääministeripuolueeksi. Tulevaisuus ei ole totalitaristien! Laura Huhtasaari (ps.), 6.11.

– Kristinusko tullaan kriminalisoimaan. Ne papit ja piispat, jotka vielä ovat oikeasti uskossa, on vaiennettu ja säikäytetty. Suomen luterilainen kirkko on hiljaa jäsenensä vainosta. Suomen luterilainen kirkko on häpeäksi Suomelle ja kristikunnalle! Laura Huhtasaari, 4.11.

– Seuraavaksi #vihapuhepoliisi ratsaa vanhat Aku Ankat ullakoltasi ja #valtakunnansyyttäjä antaa sinulle sakkoa. Vihersosialistisessa Suomessa on myös aivojen käyttö kielletty, Vilhelm Junnila (ps.), 22.11.

– Suomi höösää oikeusvaltioperiaatteesta. Samaan aikaan viherpunahallituksen aikana valtakunnansyyttäjä on aloittanut ennenäkemättömän ihmisjahdin ja nyt jopa vanhoja TV-sarjoja tutkitaan. Tekopyhyys on ainoa pyhä asia tälle hallitukselle, Sanna Antikainen (ps.), 22.11.

Tai entäpä heidät, jotka tahallisesti ymmärsivät toisen sanomisen väärin ja sitten keräsivät itselleen suosiota hämmästelemällä kovaan ääneen, kuinka tyhmästi tuo toinen ajatteli?

– Toivon, että opetusministeri lausuisi selkeän kantansa, että jatkossakin Suomen kouluissa saa laulaa Enkeli taivaan, käydä joulukirkossa ja ylläpitää Suomen kansalle rakkaita perinteitä kuten ennenkin. Eihän linja ole muuttunut, @liandersson? Petteri Orpo (kok.) 9.11.

– Toivon, että koululaiset saavat käydä joulukirkossa jatkossakin. Tämä on ollut myös lainsäätäjän tahtotila. Suomalaiseen kristilliseen perinteeseen kuuluvat juhlat on voitava pitää tulevaisuudessakin. #joulujuhla #joulukirkko, Katri Kulmuni (kesk.), 8.11.

– Kristillistä juhlaa ei saa enää järjestää kirkossa, koska joku vähemmistöstä mukamas loukkaantuu. Nyt taas jotain rajaa, Ville Tavio (ps.), 9.11.

– Kansanedustajille tuli kutsu itsenäisyyspäivän jumalanpalvelukseen. Olisikohan oikeusasia..henkilöllä joku kanta siihen, että tilaisuus järjestetään (järkyttävää kyllä) kirkossa? Jani Mäkelä (ps.), 21.11.

Itse muistan myös heidät, jotka eivät osanneet keskustella mistään asiasta asiallisesti, vaan vastasivat aina tylyttämällä.

– Mikäs viherikköjen mikrotuki se siellä ulisee? Jani Mäkelä, 24.11.

Ja heidät, jotka toisia haukkumalla ja vähättelemällä hakivat nostatusta itselleen.

– Edustaja Jani Mäkelä (blokannut minut) vinkuu parhaillaan salissa, että @yleuutiset ei anna persuille tarpeeksi näkyvyyttä. Persut ovat gallupeissa Suomen suurin puolue. Voisikohan #putinsuomalaiset nyt alkaa vinkua jostain muusta? Saatte ihan liikaa näkyvyyttä. Myös YLE:ltä, Mikko Kärnä (kesk.) 13.11.

– Persujen slogan seuraavissa vaaleissa? Tyhjää saa pyytämättäkin, Paavo Arhinmäki (vas.), 7.11.

Nämä olivat kansanedustajien ja europarlamentaarikkojen tviittejä marraskuulta, ja vain jäävuoren huippu.

Tahallista väärinymmärtämistä, halpamaista provosointia, ilkkumista, kiusantekoa.

Aikuisilta ihmisiltä, joiden pitäisi koko ajan toimia maamme parhaaksi, ei repiä sitä erilleen.

Hävetkää.

Uusimmat

Nimellä

Lisää, lisää

Mielikuva perhe-elämästä on ollut liian yksipuolinen

Kuopiossa ja Jyväskylässä samoja mietteitä

Liikenneverot Savon kansan bensaa juo

Työtä tarjolla tositarkoituksella

Yksi asia yhdessä illassa

Ylä-Savossa kytee matkailujytky, jota vauhdittavat olut ja eukonkanto

Tutkimuksen ja koulutuksen rahoituspohja

Hajaannus alkaa uskontotunnilta

Keski-Suomella on kyynärpäät korkealla

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.