Saamarista siivoushitti

Voit hyvästellä jo japanilaisen kodin raivaus- ja järjestelymetodi Konmarin, ellet ole jo tehnyt näin. Kirjaa ei enää jonoteta sen koommin kirjastossa kuin kirjakaupassakaan, joten arvioiden mukaan Konmari-aalto on poistunut keskuudestamme. Ohita huoletta myös ruotsalainen kuolinsiivous ja meditaatiosiivous. Täältä tulee uusin ja tehokkain siivous-, karsinta- ja järjestelymetodi: Saamari.

Saamari on puhdasoppista raivosiivoamista, ja metodia voi huoletta laajentaa myös esimerkiksi raivoleivonnan puolelle. Sovelsitpa metodia miten tahansa, tulet huomaamaan, miten aikaansaava sinusta tulee.

Jos haluat edesauttaa itseäsi mielentilaan, joka johtaa tehokkaaseen Saamari-meininkiin, jätä pakolliset kodin tehtävät mahdollisimman viime tippaan. On eduksi, jos kodissa on aikomus viettää juhlia. Ennusteiden mukaan Saamaria tullaan hyödyntämään erityisen paljon kevään valmistujaisjuhlien alla.

Raivokkuutta voi lähteä buustamaan myös sillä tavoin, että pyrkii tekemään kaiken itse.

Kun otat siivous-, karsinta- ja järjestelymetodi Saamarin käyttöön, annat raivopäisen siivoojan sisälläsi hoitaa sekä sielun että kodin puhdistautumisen. Sikäli tämäkin metodi lupaa ihan samat asiat kuin muutkin muotimetodit.

Siinä missä Konmarin harjoittajia kutsuttiin marittajiksi, Saamarissa heitä kutsutaan marisijoiksi.

Saamari-metodin tehokkuus perustuu kehon aggressiotilaan, joka on kuin painekattila. Jos sitä ei pura, se purkautuu kyllä itsestään, ja seurauk­set voivat olla haitallisia.

Onkin erityisen tärkeää purkaa kodin sotkuisuudesta ja tavaraähkystä syntyvä aggressio Saamari-metodin harjoittamiseen, jottei se kanavoidu vääränlaiseen toimintaan, kuten siihen, että potkaisisi kenkäröykkiötä eteisessä ja murtaisi varpaansa. Tai alkaisi huutaa.

Kannattaa pitää imuri, rättejä, harjoja, pesuainespraypulloja ja jätesäkkejä niin lähellä, että aina kimmastuessaan on jokin siivousväline tai säkki käden ulottuvilla. Kun kohdistaa vimmatun energiansa siivoukseen, kehon fysiologinen pauhuna saadaan valjastettua hyödylliseen toimintaan.

Siinä missä Konmari lupasi antaa energiaa, myös Saamari antaa sinulle kunnon latauksen. Saatat itsekin yllättyä, kuinka määrätietoinen, jämäkkä ja nopea – jopa trombimainen siivooja sinusta kuoriutuu, kun annat sisälläsi olevan tsunamin tulla ulos siivouksen muodossa. Pian huomaat, että meditatiivinen siivous on varsin tehotonta haahuilua, jossa ei osaa päättää, luopuisiko kolmosluokan äikänkirjoista ja yläkouluaikaisista fanijulisteista vai ei. Saamarin siivittämänä ne yksinkertaisesti lähtevät.

Saamari onkin tehokas metodi, koska siinä ei käytetä aikaa turhaan tavaroiden silittelyyn ja hyvästelyyn. Saamarissa otetaan säkki, lapetaan tavara sisään ja nakataan pussi pihalle odottamaan vientiä hyväntekeväisyyteen.

Uusi metodi tulee kumoamaan kaikki Konmarissa opitut hyvät tavat, kuten kodin kumartelun. Saamarissa kumarrut kytkemään imurin töpselin pistorasiaan.

Saamari on normien vastaista käytöstä, jossa ei pohdita sitä, mitä joku ajattelee, kun suoritat Saamari-ohjelmaa. Saamarissa saa käyttää ääntä, erilaisia manauksia ja herättää pahennusta.

Erilaiset sadattelut saattavat jopa edistää meneillään olevaa toimintaa. Useimmiten Saamarin vimmassa oleva siivooja onkin niin pelottava, että muukin perhe liittyy touhuun mukaan.

Kirjoittaja on Savon Sanomien teematuottaja.

Uusimmat

Nimellä

Keskusta tarvitsisi heti uuden johtajan

Puhuuko ministeri munakkaan vatkauksesta vai koronasta?

Pihdit voisi pakata fiksumminkin

Ai, että mikä kansallispuistoihin rinnastettava polkuverkosto Kuopion seudulta näyttäisi löytyvän

Itä-Suomen vahvuus on korvien välissä

Toivomuksia perhejuhlien järjestäjille

Hidastamisen hyvät puolet saisivat jäädä

Kolme ohjetta alkuihin ja loppuihin – Laske arvet ja ystävät, mutta älä hätäänny

Ahaa-hetkiä etymologian parissa

Parasta on, kun toimittajalla on kansan tuki – näin kävi Kallionsydämen tapauksessa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.