Unohtakaa hävittäjät

Seppo Kotilainen Iisalmi

Eivät auttaneet meitä Hornetit ja ilmatorjuntapatterit eivätkä mitkään muutkaan sotateollisuuden huippumodernit saavutukset, kun koronavirus iski ja valloitti koko maamme. Eivätkä auta kyseiset vempaimet meitä vastaisuudessakaan koronavirusten kaltaisia vihollisia vastaan.

Joten hyvät ministerit ja kansanedustajat, unohtakaa tykkänään uusien hävittäjien sekä kaikkien muidenkin kalliiden härveleiden hankkiminen ja laittakaa nekin miljoonat sairaanhoitajien tuntuviin palkankorotuksiin sekä lisähenkilökunnan palkkaamiseen hoitotyötä tekeviin yksiköihin.

On aivan järjetöntä varustautua uusilla hävittäjillä ja muilla vempaimilla jotakin pelkästään kuviteltua vihollista vastaan, kun meillä on samaan aikaan täysimittainen sota todellista ja tappavaa virusta vastaan. Vihollista, jonka nujertamiseen me tarvitsemme aseiden sijasta ammattitaitoisia ja hyvin koulutettuja lääkäreitä ja sairaanhoitajia.

Koronakriisi on osoittanut erittäin kipeällä ja konkreettisella tavalla, että sosiaali- ja terveyspalveluihin sekä vanhustenhuoltoon meillä ei ole varaa tehdä minkäänlaisia leikkauksia tai heikennyksiä, vaan pikemminkin päinvastoin. Kaikesta muusta meillä on kyllä varaa tinkiä – ja todella paljonkin.

Toivottavasti nämä viimeiset pari kuukautta ovat avanneet meidän jokaisen silmät näkemään tämän tosiasian sekä sen myötä myös sen, mikä on elämässä loppujen lopuksi todella tärkeää ja mikä ei.

Kommentoi