Kesä voi olla parasta aikaa ikäihmisellekin

Ikäihminen 84 v.

Hei sinä kanssasisar, joka pelkäät jokavuotista kesän tuloa ja sen mukanaan tuomaa tyhjyyttä (SS 15.5.). Huomasin kirjoituksestasi, että sinun arkipäiväsi on ihan ok samoin kuin talvesikin, mutta pelkäät kesän ”toimettomuutta”.

Meillä täällä Kuopiossa on ympärillämme mahtava luonto, vettä riittää vaikka muille jakaa. Olen nähtävästi sinulle vastakohta, sillä odotan kuin vasikka kesää, jotta pääsen uimaan ihanaan, virkistävään luonnon veteen. Kokeilepa, kunhan vedet lämpiävät: keitä termospulloon kahvia, tee pari voileipää ja leikkaa vielä mukaan paksu siivu pullaletistä ja sonnustaudu uimarannalle. Vaikka et osaisi uida, kahlaten tuohon niin ruumista kuin mieltäkin virkistävään elementtiin voit mennä ja huomaat, että päiväsi on pelastettu.

Ja kun sadepäivä yllättää, voit ottaa hyvän kirjan, pistää pitkäksesi ja nauttia tekstin mukanaan vievästä tunnelmasta. Eikä ole synti, vaikka olisit torkahtanutkin. Tai jos et välitä lukea, etsipä vanhat valokuvat ja anna muistojen viedä, ja mikä parasta, jos kirjoitat nuo muistot jälkipolvesi luettavaksi. Ne ovat sinun omaa historiaasi ja siksi heille kullan arvoisia.

Minäkin elän yksin, mutta en ole yksinäinen, ja se johtuu siitä, että yritän jokaiselle päivälle etsiä aktiivista tekemistä, onpa se sitten vaikka tähän lukijan palstalle kirjoittamista. Pannaan aivonystyrät töihin ja pidetään mieli virkeänä!

Kommentoi