Kuka korvaa, jos puu kaatuu talon päälle?

Epätietoinen

Korvaako mikään vakuutus, jos naapurikiinteistöltä kaatuu kovan tuulen tai myrskyn vuoksi iso puu omistamani omakotitalon päälle aiheuttaen mittavan vahingon?

Tuleeko korvaus naapurin vakuutuksesta vai kiinteistön omistajan omasta kotivakuutuksesta? Entä siinä tapauksessa, jos naapurilla ei ole lainkaan voimassa olevaa vakuutusta? Kyseessähän saattaa olla rakentamaton tontti, jota ei ole katsottu tarpeelliseksi vakuuttaa.

Miten vakuutuksen vahingonkorvaus määräytyy siinä tapauksessa, jos naapurikiinteistön puusto on huonokuntoista ja omistajan olisi pitänyt huolehtia puiden kaatamisesta ennen kuin ne aiheuttavat vahinkoa joko omalle tai jopa naapurikiinteistön omaisuudelle? Korvaako mikään vakuutus kaatuneiden puiden aiheuttamaa vahinkoa, jos puusto on sairasta ja huonokuntoista ja omistajan tietämättömyyden, huolimattomuuden tai tahallisuuden vuoksi niitä ei ole kaadettu hyvissä ajoin pois?

Onko asemakaavoitetulla alueella kaupungilla mitään keinoja, jopa velvollisuutta huolehtia siitä, että kiinteistön omistajat huolehtivat liian suureksi kasvaneiden puiden poistamisesta omalta tontiltaan?

On mukavaa kuunnella suurten honkien huminaa, mutta turvaväliä noudattaen!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu