Ravintolaelämä varovasti käyntiin

Ravintolat ja kahvilat saavat avautua asiakkaille kesäkuun alusta tiukoin ehdoin, jotka vastaavat ennakoitua. Anniskelu- ja aukioloaikojen rajoitukset ja 50 prosentin sallittu täyttöaste tarkoittavat, että ani harvan yrityksen toiminta on vielä alkukesästä kannattavaa. Yökerhot pysyvät käytännössä kiinni.

Ravintola-ala toivoi luottamusta omavalvontaan tai vähintään 75 prosentin täyttöastetta. Hallituksen linjaus varovaisesta liikkeellelähdöstä on kuitenkin perusteltu, sillä kesäkuun alussa ihmisten kanssakäyminen lisääntyy muutenkin.

Julkisen elämän vaiheittainen käynnistyminen näkyy koronavirustilastoissa vasta noin kahden viikon viiveellä. Ravintola-alan ensimmäinen tarkastelupiste on jo juhannusviikolla. Jos tautitilanne sallii, toiminta vapautuu lisää.

Jatkossa keskipisteessä on jälleen maksava asiakas. Ravintolapalveluihin kohdistuu muun muassa laaturuokailussa patoutunutta kysyntää, mutta ihmisten mahdollinen varovaisuus vetää vastakkaiseen suuntaan.

Asiakkaiden luottamuksen ansaitseminen on ennen kaikkea yrittäjien itsensä etu, joten sääntelyssä on syytä palata normaalikäytäntöön niin pian kuin se on terveysriskien kannalta mahdollista.

Ilonaihe niin ravintoloitsijoille kuin asiakkaille on terassien jääminen asiakasmäärän rajoituksen ulkopuolelle. Poikkeus on paikallaan, sillä ulkoilmassa virus leviää heikommin kuin sisätiloissa.

Poutainen ja lämmin alkukesä auttaisi monta yrittäjää uuteen alkuun.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu