Kaipaamme toimintaa ja levähtämistä

Penkki puu ja puistotie

Kiitos ”Ikäihminen” kirjoituksesta Kesä ei tuo helpotusta (SS 15.5.). Kirjoititte tuhansien puolesta. Olen pohtinut muutamien ikätovereideni kanssa samoja ongelmia, voisimmeko itse auttaa itseämme ja käyttää joukkovoimaa. Toisin sanoen ottaa joukolla yhteyttä esimerkiksi kaupunginosayhdistyksiin, urheilu- ja voimisteluseuroihin, seurakuntiin ja erilaisiin järjestöihin.

Voisivatkohan ne järjestää eri kaupunginosissa puistojumppaa, yhteislaulutilaisuuksia, pienimuotoisia piknikkejä ja piha- ja piirileikkiryhmiä pari kertaa kuussa kesäkuukausien aikana? Tilaisuuksissa voitaisiin myös kertoa kaupunginosan historiaa ja esitellä sen luontoa ja erikoispiirteitä.

Taloyhtiöt ja asukkaat voisivat hankkia pihoilleen mölkyn, petankin, tikkataulun ja muita pienoispelejä asukkaiden käyttöön, ja näiden parissa naapurit voisivat tutustua toisiinsa ja järjestää omaehtoista ohjelmaa.

”Helpotusta, kiitos!” kirjoitti samassa lehdessä penkkien puuttumisesta kaupungissamme. Mielipide oli erittäin aiheellinen, olen itse ajatellut perustaa ”penkkipuolueen” saadakseni itselleni tärkeisiin paikkoihin lenkilleni levähdyspenkin.

Nyt voisimme koota kaikki lepopaikkaa tarvitsevat 70+-kaupunkilaiset kertomaan, missä penkkejä tarvittaisiin. Kaupungin ohella voisimme innostaa liikelaitoksia sponsoroimaan tarvittavia penkkejä. Liikkeet saisivat tietysti oman logonsa penkin selkänojaan.

Jos oheiset nimimerkit haluavat ottaa yhteyttä, niin toimituksessa on puhelinnumero, johon voi soittaa ja keskustella kyseisistä asioista.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.