JalkakäytävätLiian huoletonta pyöräilyäKuopion keskustassa kadut näyttävät väljemmiltä nyt, mutta siellä on monta jalankulkijaa ihan oikealla asialla

Kuka ottaa kopin? Tiina Eskel-Mustonen Puheenjohtaja Tarinagolf ry

Jalkakäytävät

Kuopion keskustassa kadut näyttävät väljemmiltä nyt, mutta siellä on monta jalankulkijaa ihan oikealla asialla – iäkkäitä ihmisiä kävellen terveyskeskukseen menemässä Tulliportinkadulla.

Meitä ajetaan jalkakäytävällä vastaan kaksi rinnakkain, joskus lapset tarakalla, tullaan kulman takaa jalankulkijan eteen vauhdilla. Vuorikadun ja Tulliportinkadun kulma on pahin, ja Maaherrankadun risteys hirvittää.

Ylempänä keskustassa ohitetaan takaa päin kovaa vauhtia tullen jalkakäytävällä, vaikka vieressä on pyörätie. Koukataan risteyksessä ajotieltä jalkakäytävälle, jotta pääsee jalankulkijan vihreällä yli.

Kun on kaupunkipyörätkin liikkeellä, toivon poliisin käyttävän aikaa ohjata ja valvoa pyöräilyä. Jättäkää Tulliportinkadun jalkakäytävät rauhaan! Satamaan päin pääsee pyörillä esimerkiksi Kauppakadun pihatietä pitkin.

Hyväkuntoisemmat pystyvät joten kuten väistämään, osa valitettavasti ei ja läheltä piti -tilanteita on päivittäin.

Etiketti

”Köyhä golffari” on täsmälleen oikeassa nostaessaan esille golfin ikivanhaan etikettiin liittyneet pukeutumissäännöt (SS 10.5.).

Ajat muuttuvat ja Tarina sen mukana. Nykyisin Suomigolfissa ei puhuta enää pukeutumisen etiketistä, vaan uudesta golfmuodista. Samaan tapaan kuin kuntosalilla, pyöräilyssä, retkeilyssä tai vaikkapa hiihtoladulla, välineiden rinnalla myös pukeutuminen muuttuu ja kehittyy. Tekstiilien tekninen kehitys tuo mukanaan uusia, entistä joustavampia materiaaleja ja uudet muotitrendit entistä toimivampia ja näyttävämpiä vaatemalleja.

Golf kasvaa ja kehittyy trendien mukana, ja vapaampi pukeutuminen on jopa toivottavaa myös Tarinassa.

Suunta on oikea, sillä Pohjois-Savon suurimman urheiluseuran kasvulla ei näytä olevan rajaa. Tarinagolfin uusi jäsenmääräennätys rikotaan päivittäin. Tänään meitä tarinalaisia on jo 2 359 ja toukokuun green card -kurssit ovat jo lähes täynnä.

Golf on nyt muotia. Tervetuloa mukaan, juuri sellaisena kun olet!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu