Hoitaja voi tehdä suuria

Maria

Ole minulle ihminen, edes hetki: Tsiihgh, hhhh,Tsiihgh, hhhh. Makaan liikkumatta tehohoito-osaston laitteiden lävistämänä ja piirittämänä. Synteettiset letkut verisuonteni jatkoina jatkuvat johonkin minne en näe katsoa.

Olen jatkuvasti tajuttomuuden ja valveen rajamailla. Välillä säikähdän liian valveutunutta tilaani. Odotan, että minut päästetään vaipumaan takaisin turvallisempaan sumutilaan. Todellisuus täällä tekee liian kipeää. Kuitenkin odotan ihmisen kosketusta, vaikka se tapahtuukin kylmän kliinisesti suojapuku välissämme.

Välillämme on pitkä matka, melkein valovuosi, sillä en voi nähdä silmiisi, joiden kautta tavoittaisin sielusi. Se ei ole mahdollista nyt. Olen tautipesäke, uhka toisille, minussa on jotain kammottavaa. Minulta pitää suojautua.

Hoitaja, anna minulle armoa, kosketa minua edes useammin kuin kerran päivässä kääntääksesi asentoani. Et tiedäkään, mitä merkitsisi, jos tässä tilanteessa laskisit kätesi hetkiseksi kädelleni.

Ei haittaa, vaikka muovilla vuorattu kätesi kahisee. Katsoisit minua vähän aikaa lasivisiirin läpi. Minä tuntisin sen, jos oikeasti katsot silmiini ja uskaltaisit kohdata epätoivoni, sieluani syövyttävän pelkoni ja tuskani. Se merkitsisi minulle näillä kalman kujilla leijuessani hetkisen ihmisyyttä. Sinä, hoitaja, antaisit minun hetken kokea olevani ihminen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut