Kiittämisellä on suuri voima

Julia Parkkonen Pyörön koulun VIII luokka Kuopio

Kiittäminen ja kehuminen ovat pieniä, mutta todella tärkeitä asioita. Jokaisen pitäisi kuulla kehuja ja kiitosta välillä. Miksi kiittäminen on monille niin vaikeaa? Kiitollisuus on yhteydessä onnellisuuteen. Kyse on elämänasenteesta, kiitollisilla ihmisillä on yleensä myönteinen ote elämään.

Liika kiitollisuus voi olla ärsyttävää, mutta aito ilo arjen pienistä asioista piristää päivää. Kiitos ei ole vaikea sana. Muista siis käyttää sitä! Kehumalla voit pelastaa toisen päivän. Kehun ei tarvitse olla iso, mutta sillä on valtava voima. Kehuminen tuo hyvää mieltä toiselle, mutta myös itsellesi. Kehumalla levität hyvää ilmapiiriä.

Kehuessa on tärkeintä keskittyä ihmisen taitoihin ja vahvuuksiin. Kun kehut, mieti ensin, ilahduttaisiko kehu sinua. Hyvä kehu kannustaa, palkitsee ja parantaa itsetuntoa.

Näin poikkeustilassa, etänä opiskellessa, olen huomannut, kuinka suuri kiittämisen ja kehujen voima on. Ihan kummasti ne oikeasti piristävät päivää, kannustavat ja antavat lisää motivaatiota koulutyöhön. Jokainen kehu ja kiitos ovat tuoneet hymyn huulille. Olen myös itse yrittänyt kiittää ja kehua enemmän, toivottavasti olen parantanut sillä jonkun päivää.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.