Kuuma linja

Onko Kuopiossa yleistä nettiä muualla kuin nyt suljetuissa kirjastoissa? Laskuja täytyisi maksaa muiden nettiasioiden lisäksi.

Netitön kuopiolainen

Suomi oli myöhässä, mutta Pohjois-Savo ajoissa. Pidetään maakunta puhtaana! Muualta Suomesta tuleville dekontaminaatio ja 2 viikon eristys.

Varotoimet tarpeen

KYS on tyhjentynyt kravatti- ja hameväestä ensimmäisenä, paikalla kuitenkin me ammattilaiset työvaatteissa teitä varten. Toimintaa ajetaan päivystysvalmiuteen ja paljon perutaan. Anteeksi.

Erikoislääkäri

Jos Lapissa kielletään eteläsuomalaiset turistit, niin ei niiden tarvitse tulla Tahkollekaan. Antaa sairauden mennä ja katellaan sitten.

Ex-laskettelija

Kaikki vain voivottelevat, että mitenkä sairaanhoitajat jaksavat, mutta entäs laitoshuoltajat? Meitä on paljon ja me teemme myös tärkeää työtä, jota ei voi tehdä etänä. Mekin väsymme, emme ole koneita.

Laitoshuoltaja

Suomalaiset yritykset saavat nyt ahneuksissaan maistaa katkeraa kalkkia rönsyillessään halpatyövoimamaihin.

Koloruato

Kommenttina puun käytöstä (SS 24.3.) ja viittauksesta Keitele Groupin juttuun (SS 20.3.): sahaus tuo elannon tuhansiin talouksiin työllistämällä, myös puuta myymällä hyvinvointi lisääntyy koronan tavoin. Mutta ilman puunmyyjiä sekään ei onnistu. Nyt puuta tarvitaan, että hyvinvointi voi jatkua koronapelosta huolimatta.

Ei lannistuta

Nyt kitinät poes mitenkä selevitään tallouvellisesti, sotien jäläkeenkin selevittiin! Tärkein eli korona ensin!

Hetikö ne rahat on lopussa?

Karanteenimummot ja -ukit, ottakaa yhteyttä lapsenlapsiin. Kysykää koululaisten opiskelujen sujumisesta, samalla oma yksinäisyys häviää.

Yhdessä selvitään

Savolaiset näköjään ovat aina olleet erityisen hyviä karttamaan elintason nousua, työpaikkoja ja kehitystä. Suonenjoelle ei saatu ydinvoimalaa 1975 eikä Sorsasaloon sellua 2019.

No hyvin kelpaavat muualle

Puijon mäki on ollut olemassa ennen kaupunkia. Jos Puijo tarkoittaa mäkeä, niin Kuopion tavu -pio on varmaan mäestä otettu.

Kopijo

Nyt meni elämä vaikeaksi. Torilla kuulin, että Embolla pyyhkii paremmin koronaviruksen kuin Serlalla. Pitäneekö tämä paikkansa?

Hyvin pyyhkii

Monissa kunnissa neuvolapalvelut ovat nyt ainoastaan 0 – 6 kuukauden ikäisten lasten vanhemmille ja äitiysneuvolan asiakkaille. Kuopiossa neuvolat palvelevat normaaliin tapaan. Lapsiperheitä käy päivän aikana useita kymmeniä. Tämä on riskialtista lapsiperheille.

Herätyksen paikka Kuopio

Halla-Ahon Jussi tais ehdottaa jo 28.1. karanteeneja palaaville ja rajojen sulkemista. Jos Jussia oltaisiin kuunneltu, koko Suomi olisi nyt koronavapaa ilman mitään rajoituksia. Nykyviisikko se vaan pohtii toimikunnissaan.

Ei se hesarin totuus

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu