Kansalaisopisto tekee parhaansa

Kuopion Kansalaisopisto

Hyvä ”Iskelmäsenjoori” (SS 15.1.), hienoa, että olette aktiivinen musiikinharrastaja. Kansalaisopiston tehtävänä on järjestää kuntalaisille monipuolisesti itsensä kehittämisen mahdollisuuksia, muun muassa musiikkikurssit ovat hyvin suosittuja. Monipuolisen kurssitarjonnan varmistamiseksi musiikinopetus sisältää paljon muutakin kuin laulua ja karaokea.

Kansalaisopistoon hakeutuu vuosittain enemmän opiskelijoita kuin pystymme opiskelupaikkoja järjestämään, jolloin joskus valitettavasti joku joutuu jonottamaan opiskelupaikan vapautumista. Näin on käynyt muun muassa karaokeryhmien suhteen.

Kurssille ilmoittautuminen on kaikille tasa-arvoista, ja opiskelijat otetaan kursseille ilmoittautumisjärjestyksessä. Uusien opiskelijoiden mukaantulon pitäisi siis olla hyvin mahdollistettu.

Oppiminen on hyvin yksilöllinen prosessi, ja siksi opisto ei ole halunnut rajoittaa opintojen kestoa, on asiakkaan oma valinta, kauanko hän kokee tarvitsevansa opetusta.

Opintoryhmien kokonaan peruuntuessa opiskelijoille palautetaan kurssimaksu, mikäli peruuntuminen on johtunut opistosta, joten pelko siitä, että lupauksia ei toteuteta, on turha. Tavoitteenamme on, että opetus toteutuu suunnitelmien mukaisesti.

Pahoittelemme iskelmäsenioreiden kohdalle sattuneita poikkeuksellisia muutoksia. Opettajatkin ovat joskus sairaana ja aina ei samalle päivälle saada sijaista järjestettyä, tällöin opisto järjestää korvaavan opetuskerran.

Toivotamme yhdessä laulamisen iloa kaikille, taideharrastus edistää hyvinvointia!

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.