Kelkkailukin on urheilua

Sami Pietikäinen Veronmaksaja Kuopio

Veronmaksaja Jorma Miettinen oli vihastunut moottorikelkkailun haitoista (SS 26.11.).

Olisiko nyt tarve lopettaa myös kaiken moottori- ja muun urheilun ja niiden harrastuspaikkojen kehittäminen? Samanlaisia hienoja verrokkilukuja löytyy varmasti sauvoja katkovista laturaivoajista keltaiselta ensilumenladulta kevään viimeisille sivakoinneille. Kuten myös moottoriradoilta.

Hui, kun jalkapalloharrastajat ja kaikki muut sisäliikuntapaikkaa talvella tarvitsevat saivat ison ylipainehallin Lippumäkeen. Ai niin, meinasin unohtaa tekojään, jossa mikään ei ole hyvin kenenkään mielipidepalstan kirjoittajan mukaan.

Luistelu ja jääkiekon harrastaminen on myös aika hurjaa touhua. Niin ja Pitkälahden koulun urheilukentälle laitettiin kiva tennishalli, etteivät pienet lapset pääse särkemään itseään isolle hiekkakentälle.

Mielipiteitä pitää olla, mutta moottorikelkkailusta on tullut monelle vihan kohde. Miksi? Sitä en tiedä. Ehkä kirjoittajat ja arvostelijat luulevat sen olevan pelkästään rahantuhlausta, eikä sitä voi käsittää liikunnallisena urheilumuotona.

Moottorikelkkareitit tuovat turismia ja liikkuvuutta kylille ja niiden välille, vaikka kausi onkin lyhyt. Maisemat ovat ihan erilaiset, ja pysähdyspaikoilla voi siemaista nokipannukahvit ja tarjota muut erikoisuudet pinttyneille kaupunkilaisille.

Kehotan kokeilemaan kunnollista moottorikelkkareittiä ja vieläpä moottorikelkalla. Siellä kun kuplavolkkaripattia ylittelee ja mutkissa kaartelee, niin ei voi mieli muuttua ainakaan enempää vihaisemmaksi. Edelliset sanat pätevät muihinkin harrastuksiin, joita on helppo arvostella pelkästään kirjoittamalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu