Stadion tulee sittenkin tai sitten ei

Kuopion kaupungin uhkaavasti alijäämäisessä taloustilanteessa haave keskuskentän 8 000 katsojan tapahtuma-areenasta on kaupunginjohtaja Jarmo Pirhosen mukaan kuopattu. Kuopion Palloseuran kanssa neuvotellaan kuitenkin tyylipuhtaasta 4 500–6 000 hengen jalkapallostadionista.

Stadionhanke on kuin hallinnon ikiliikkuja, jota pompotellaan kaupungin virkakoneistossa edestakaisin vuodesta toiseen. Noin vuosi sitten suunnitteluryhmä esitti hankkeen toteuttamista laajimman vaihtoehdon mukaisena, tuolloisen arvion mukaan 17,2 miljoonan euron investointina. Suunnitteluraha varattiin niin ikään noin vuosi sitten, mutta sen laukaisevaa esisopimusta operaattorin kanssa ei ole näköpiirissä.

Vuoden takaisesta orastaneesta investointi-innosta on palattu realismiin, kun Kuopio velkaantuu odotettua nopeammin. Pirhosen ehdottama 8–12 miljoonan euron stadion kelpaisi kuitenkin heittämällä otteluihin kotimaan pääsarjassa kuten myös mahdollisten europelien alkukierroksille, joille KuPSin voi odottaa yltävän. Katsojakapasiteetti riittäisi myös mainiosti niiden artistien konsertteihin, joita voi yleensä odottaa Kuopion leveyksille.

6 000 hengen rakennekin voi olla toiveajattelua poliittisesti kiistanalaisessa hankkeessa. Valtuustoryhmien puheenjohtajat ovat puhuneet ilmavammasta mallista, jossa tehtäisiin vain toinen katsomo nykyistä pääkatsomoa vastapäätä. Savon Sanomien tietojen mukaan kaupunki on jatkanut neuvotteluja investointi- ja rakennuttamismallista myös ulkopuolisten tahojen kanssa. Yksityisen rahan selkeä osallistuminen oikeuttaisi hanketta veronmaksajille.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.