Kiinteistövero pitäisi poistaa

Talonsa itse rakentanut Juha Pakka Kuopio Sijoittaja

Toimeentulo

Ennen ei kiinteistöveroa ollut olemassakaan. Silloin olivat asiat oikeudenmukaisesti. On räikeästi väärin, että kalliisti omilla varoillaan kotinsa maaseudullekin rakentaneet joutuvat maksamaan keksittyä kiinteistöveroa vielä omistamistaan taloistaan. Milloin ja kuka sen keksikään?

Maaseudulla pienillä tuloilla elävät takuueläkeläiset ja työttömätkin ovat tosi tiukoilla maksaessaan tätäkin epäoikeudenmukaista veroa. Lisäksi on sähkönsiirtomaksut, tiemaksut, vesimaksut ja niin edelleen, ja elääkin pitäisi.

Mikähän puolue lähtisi ajamaan tuon kiinteistöveron poistoa? Se on täyttä ryöstöä ihmisiltä, jotka joutuvat muutenkin huoltamaan ja kunnostamaan kotiaan, jotta voivat siinä asua.

Palvelut

Kaikki Suomen kunnat ovat nopealla aikataululla luisumassa heikkoon taloustilanteeseen.

Nyt kuntien kannattaa nostaa köyhien, sairaiden, pienituloisten ja eläkeläisten kaikkia mahdollisia maksuja. On myös tarkistettava niiden palveluiden hintoja ylöspäin, joita keski- ja alaluokka käyttävät. Linja-autoliput, uimahallimaksu ja kirjasto maksullisiksi.

Onhan niitä, ja kaupungin virkamiesten aivoriihet keksivät lisää. Rikkaiden lompakolle ei saa mennä missään nimessä, niiltä loppuu muutoin rahat.

Osingot

Mielestäni osinkojen maksaminen erissä ei ole mistään kotoisin. Toivon, että yhtiöt palaa kertamaksu-käytäntöön. Lisäksi Nokian osingonmaksun peruuntumista ihmettelen, miten näin voi menetellä.

Osinkohan perustuu aina edellisen tilikauden tulokseen ja yhtiökokous on hyväksynyt maksun. Eikö osinko olekaan ”korvamerkittyä”? Jos tänä vuonna menee Nokialla huonosti ei sillä pitäisi olla vaikutusta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu