Seniorit mukaan hankkeeseen

Pekka Huovila Etelä- Savo Raimo Hätinen Pohjois- Savo Nyky Vanhanen Etelä- Karjala Reima Karetie Pohjois- Karjala Senioripiirien puheenjohtajat

Neljä Kansallisen senioriliiton piiriorganisaatiota, Etelä-Savo, Pohjois-Savo, Etelä-Karjala ja Pohjois-Karjala tukevat voimakkaasti hanketta saada Savonlinnan kaupungille Euroopan kulttuuripääkaupungin status vuodelle 2026.

Senioriyhdistykset piiriemme alueilla ovat aktiivisesti toimivia ja kehittävät toimintaansa jatkuvasti. Neljän senioripiirin alueella jäsenmäärämme on noin 2 500. Toimintamme keskeisinä alueina ovat kerhot ja jäsentapaamiset kuten myös kulttuurimatkailu sekä kotimaassa että muualla Euroopassa.

Yhteen laskien jäsenemme tuottavat noin 8 000 osallistumiskirjausta yhden vuoden aikana. Olemme siis kukin paikkakunnillamme oikeita kulttuurin suurkuluttajia. Olemme myös verkostoituneet monien matkanjärjestäjien sekä ravintola- ja kuljetuspalveluja tuottavien yritysten kanssa ollen siten myös kulttuurin työllistäjiä.

Seniorit toimivat myös eräänlaisina lähettiläinä muidenkin kuin omien jäseniensä osalta. Tällöin osallistuvien määrä kasvaa vieläkin suuremmaksi. Asukkaiden osallisuuden sekä yhteenkuuluvuuden tunne kulttuurialueisiimme kasvaa ja vahvistuu.

Yhteydet paikallisiin toimijoihin matkailun, seniorikoulutuksen, ympäristön ja kestävän kehityksen suhteen ovat meille toimintamme suunnittelussa ja toteutuksessa tärkeitä päämääriä.

Euroopan kulttuuripääkaupungin hakukriteereissä korostuu pitkäjänteisen strategian luominen kulttuurin vaikutusalan laajentamiseksi, erityisesti uusien kestävien mahdollisuuksien luominen laajoille kansalaispiireille muun muassa hyödyntäen yhteistyötä kansalaisyhteiskunnan järjestöjen kanssa sekä alueellisella että eurooppalaisella tasolla.

Seniori-ikäiset muodostavat tällä alueella jo nyt poikkeuksellisen laajan ja voimakkaasti kasvavan väestöryhmän. Tämän huomioiminen Savonlinnan kulttuuripääkaupunkihankkeen strategiassa ja investoinneissa voi olla Savonlinnalle vahvuus- ja erilaistumistekijä muihin hakijoihin verrattuna.

Me Kansallisen senioriliiton Itä Suomen alueelliset piiriorganisaatiot olemme puoleltamme valmiita tekemään yhteistyötä Kulttuurista elinvoimaa Järvi- Suomeen - Savonlinna Euroopan kulttuuripääkaupungiksi -hankkeessa parhaan tuloksen saavuttamiseksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu