Punainen lanka pahasti hukassa

Ville Kuivalainen Siilinjärvi

Isänmaamme asiat on ikävällä mallilla ja jokainen politiikan seuraaja on nykyisen hallituksen touhuista saanut vatsahaavan. Antti Rinne (sd.) ja hänen punavihreä hallituspatteristonsa on kuin norsu posliinikaupassa, touhuissa ei ole päätä ei häntää ja kärsäkin soittaa mitä sattuu.

Rinne on todennut, että nyt joudumme tekemään kipeitä päätöksiä, mutta ei kai hallituksen päätahto ole sairastuttaa ja halvaannuttaa koko Suomea?

Hallitus on ollut koossa yli sata päivää ja touhuissa ei ole järjen häivää. Tämän sadan päivän aikana on takki käännetty useaan otteeseen. Vappusatanen on väärä vitonen ja nikkelimarkalla ei enää edes silakkaa saa.

Punavihreä kupletti on lähtenyt ilmastolaukalle ja on kuin ravihevonen laput silmillä. Hallitus on nostamassa populistisin ilmastosyin polttonesteiden ja energian hintaa.

Polttonesteiden arvioitu 5 – 6 sentin hinnankorotus tuo kuljetussektorille 50 – 70 miljoonan euron lisälaskun, tästä kuluerästä löytyy tarkat laskelmat SKAL:n lehdestä ja tilastoista.

Pyörien päällä kulkee päivittäistavarat kauppaan, maito tiloilta meijeriin, tukkipuut metsistä sahoille jatkojalostukseen. Kun kuljetuskustannukset kasvavat, niin lisäkulun maksaa kuluttaja.

Polttonesteiden hintojen nosto heikentää kuljetussektorin katetta ja hallituksen ilmastovero siirtyy kuluttajahintoihin. Vientiteollisuuskin kärsii piiloverosta, jolla nykyhallitus lyö koko kansaa. Maa- ja metsätalous hiipuu entisestään ja joutuu talousahdinkoon hallituksen takia.

Työmatka-autoilija saa keppiä ja hallitus ajaa maalla asujat ahdinkoon. Työvoimapolitiikka on myös huolenaihe, koska uusi työministeri Timo Harakka (sd.) on saanut kannatuksen lakimuutokselle, joka poistaa ulkomaisen työvoiman tarveharkinnan ja luvat nopeutuvat sekä liberalisoituvat ulkomaisen halpatyövoiman eduksi.

Huolestuttavaa on myös se, että keskustan uusi puheenjohtaja Katri Kulmuni on vaahdonnut, kuinka he ovat nyt demareiden kanssa yhtä perhettä sekä kannattavat ilmastoveroja ja maahanmuuton liberalisoimista työvoimamarkkinoilla.

Moni ala on jo kokonaan ulkomaisen halpatyövoiman käsissä, kuten kausityöt marjatiloilla, siivousala, rakennusala eteläisessä Suomessa. Taksiliikenne avattiin maahanmuuttajille lakiuudistuksin, kuljetusalaa kyykyttävät ulkomaiset alihankkijat.

Suomessa on puoli miljoonaa työtöntä ja nyt, kun hallitus laittaa kansan entistä ahtaammalle, sosiaalitukien tarve kasvaa ja taloutemme hiipuu entisestään. Konkurssit tulevat koettelemaan yrityksiä ja uusia työttömiä syntyy kuin sieniä sateella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu