Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Avoin kirje Suomen Urheiluliitolle

Jos satunnainen ohikulkija malttaa pysähtyä näinä päivinä Helsingissä Kolmen sepän patsaalla tai Mannerheimin ratsastajapatsaalla ja katsoo oikein tarkasti, hän voi nähdä patsaidenkin itkevän. Halosen taidevalimossa Lapinlahdella valetut kansalliset ikonit ovat pahoillaan siitä, että Suomen Urheiluliitto päätti pudottaa perinteisen kisajärjestäjän ja -paikkakunnan pois televisioitavasta GP-sarjasta.

Pettymys toi myös meille kyyneleet silmiin. Olemme erittäin yllättyneitä siitä, että Lapinlahti ei saanut GP-kisojen järjestämisoikeutta vuodelle 2020. Tapahtuma on ollut merkittävä yhteinen voimanosoitus Lapinlahden Vedolle, Lapinlahden kunnalle, Pohjois-Savon liitolle ja kaikille yhteistyökumppaneille. Ennen kaikkea GP-sarjan osakilpailu on ollut mittaamattoman suuri ylpeydenaihe kaikille lapinlahtelaisille ja savolaisille urheilun ystäville.

Olemme järjestäneet tv-kisoja 33 vuotta. Parhaimmillaan television välityksellä kisoja on seurannut yli 600 000 katsojaa. Paikan päällä urheilukentällä yleisöä on ollut vuosittain 2 500 – 4 500 ihmistä.

Uskallammekin perustellusti sanoa, että Lapinlahden kisat on nykyisen GP-sarjan perinteisin ja arvostetuin kisa niin valtakunnallisesti kuin kansainvälisestikin. Olemme olleet mukana kansainvälisessä EAA-kisasarjassa ja viimeksi Area Permit Meetings -kisasarjassa.

Lapinlahdelle on saatu vuosittain urheilijoita, jotka ovat edustaneet 20 – 25 eri kansallisuutta. Heidän osuutensa on ollut jopa yli kolmannes kaikista osallistujista. Olemme onnistuneet erittäin hyvin tavoitteessamme saada suomalaisille urheilijoille kovatasoisia vastustajia ja kirittäjiä joka lajiin.

Televisioitava kisatapahtuma on tuonut suomalaiselle yleisurheilulle laajaa näkyvyyttä. Myös useat kymmenet yhteistyökumppanimme ovat luottaneet vankkaan osaamiseemme ja heille luvattuun näkyvyyteen. Valtakunnallisesti ja kansainvälisesti tunnetut yritykset ovat tuoneet kisoihin vuosittain lähes 400 VIP-vierasta.

Lapinlahden kunta on vuosikymmenten mittaan sitoutunut esimerkillisesti kisatapahtuman järjestämiseen luomalla puitteita ja muun muassa rakennuttamalla Suomen ensimmäisen Mondo-pinnoitteisen yleisurheilukentän vuonna 2000.

Vaatimusten lisääntyessä kunta on rakentanut etusuoralle katetun katsomon tuhannelle hengelle sekä avokatsomot ja kehittänyt aluetta lisäämällä paikoitusalueita ja luomalla urheilijaystävällistä ympäristöä sekä osallistumalla GP-kisoissa tarvittavien laitteiden hankintakustannuksiin.

Lapinlahden Veto on ollut järjestävänä seurana perustamassa koko tv-kisasarjaa vuodesta 1987 lähtien. Kisatapahtuma on mahdollistanut kokeneen toimitsijakaartin luomisen ja tapahtuman järjestämiseen vaadittavan ammattitaidon, osaamisen ja ylläpitämisen.

Vedon toimitsijat ovat olleet mukana Pohjois-Savon alueen yleisurheilun SM-tason kisoissa auttamassa muita seuroja toimitsijatehtävissä. Vastavuoroisesti he ovat olleet vuosittain kisatapahtumassamme mukana.

Lapinlahden Veto on tv-kisasarjan aikana saanut kolme arvokisamitalia ja lähes 50 SM-tason mitalia omilla kasvateillaan. Toimintaa on siis myös ruohonjuuritasolla. Pohjois-Savon nuoret urheilijalupaukset ovat saaneet nauttia huippuyleisurheilusta ja nähneet idolinsa läheltä. Samalla tapahtuma on tuonut tämän alueen lapset ja nuoret kokemaan kisatapahtuman henkeä. Vuosittain olemme jakaneet alle 12-vuotiaille lapsille koulujen ja seurojen kautta ilmaiset pääsyliput.

Kiekonheittäjämme Sanna Kämäräinen on sanonut, että Lapinlahti on antanut hänelle hyvät eväät elämään. Niitä haluaisimme tarjota jatkossa myös tulevaisuuden sannoille, sampoille ja toivoille.