Pitkä harppaus naisten pesäpallossa

Pohjoissavolainen naispesäpalloilu otti pitkän harppauksen eteenpäin. Lauantaina Siilinjärven Pesiksen naiset nuijivat kolmannen kerran peräkkäin väärään sarjaan joutuneen Lappajärven ja varmistivat nousunsa Superpesikseen. Jo aikaisemmin Puijon Pesiksen naisten joukkue oli selvittänyt tiensä toiseksi korkeimmalle sarjatasolle eli Ykköspesikseen.

SiiPen naisten vauhti on ollut hämmästyttävä. Vielä toissa kesänä lähes täysin seuran omista kasvateista koostuva joukkue pelasi vielä Suomensarjassa. Ykköspesiksessä joukkue ei viihtynyt kuin tämän kesän. Ensi kesänä joukkue mittaa taitojaan maan parhaita naisjoukkueita vastaan.

Siilinjärvellä on nyt juhlan aika. Arki ei kuitenkaan ole kaukana, sen seuran kokeneet toimijat varsin hyvin tietävät.

Hyvässä muistissa on, että seura luopui naisten superpesispaikastaan vain vajaa kymmenen vuotta sitten. Tarpeeksi hyvän joukkueen kokoaminen katsottiin silloin ylivoimaiseksi tehtäväksi.

SiiPe keskitti voimansa miesten joukkueen rakentamiseen. Siinä seura myös onnistui: miesten joukkue pelasi tänä kesänä Superpesiksessä. Sarjapaikka säilyi karsintojen kautta.

SiiPen naiset voittivat Suomen mestaruuden vuonna 1999. Samaan aikaan seura talousvaikeuksien ja toimijoiden väsymisen vuoksi hakeutui yhteistyöhön kuopiolaisen Kelta-Mustien kanssa. Kuopion seudulle perustettiin yhteistyössä uusi seura eli Puijon Pesis.

Ensi kesänä Siilinjärvellä on jälleen kaksi superpesisjoukkuetta. Yleisölle on tarjolla laadukkaita otteluita, mutta seuralle haaste on iso. Työtä riittää, toivottavasti myös tekijöitä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.