Liian vähän parkkipaikkoja

Tapio Ovaskainen Karttula

Kuopion Invalidit ry:n miestyöryhmä teki Kuopion Sotaveteraanimuseoon 21.8. tutustumisretken, johon myös miesten puolisot saivat osallistua. Meitä olikin saapunut ihan kiitettävä porukka paikalle.

Opastus paikalla toimi hyvin. Kertoja olikin asiantuntija ja perehtynyt hyvin sota-ajan tapahtumiin. Kyseiseen tilaan oli hyvin sijoitettu sen ajan todellisiin tapahtumiin olevaa materiaalia. Kysymyksiä sai esittää ja kuvatakin sai ihan vapaasti kukin mielensä mukaan.

Vajaan parituntisen opastuksen myötä porukka siirtyi ulos talon takapihalle nauttimaan pienet pirtelöt keksien kera ja juttelemaan näkemästään myös muutenkin toistensa kanssa. Sen jälkeen itse kukin siirtyi omille tahoilleen kuka minnekin.

Se, mikä minut sai tarttumaan kynään ja kirjoittamaan tästä huikeasta retkestämme olikin se, kun palasin autolleni ja tuulilasiin oli ilmestynyt pikavoitto. Kaikki asianmukaiset laput olivat nähtävillä tuulilasin sisäpuolella.

Uskon, että jos kyseisestä piha-alueesta otettaisiin kaistale pois nurmikkoa, saataisiin hyvin monelle autolle parkkipaikka. Sittenkin jäisi ihan riittävästi nurmikkoa leikattavaksi.

Parkkipaikka olisi mielestäni ratkaisu tähän ongelmaan. Ehkä tämä houkuttelisi enempi kävijöitä käymään kyseisessa paikassa tutustumassa kohteeseen.

Varsinkin sellaisille henkilöille, jotka ovat liikuntarajoitteisia, on auton saanti melkeinpä mahdotonta. Homma toimii nykyisin, jos kaikilla kävijöillä on kuski, joka tuo paikalle ja poistuu itse saman tien auton kanssa.

Nyt tänne ei kannata tulla kuin jalkaisin, jos auton saa muualle turvallisesti parkkiin ilman, että saapuessa olisikin sakkolappu odottamassa.

Kuopion pysäköintivalvojat varmasti tietävät, että tämä on oivallinen sakotuspaikka, ja käyvät tiuhaan kyseisessä paikassa kierroksellaan. Vai onko niin, että Kuopion kaupunki ihan tarkoitushakuisesti pitää näitä rahantulolähteitä kaupungille?

Nyt siinä ei ole sanoisinko lainkaan autoille parkkipaikkoja.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut