Onko Posti suurin sosiaalitukien saaja?

Satu Taavitsainen Varakansanedustaja (sd.), varameppi Kaupunginvaltuutettu Mikkeli

Posti tekee voittoa, maksaa johtajalleen miljoona euroa vuodessa sekä lisäksi valtiolle osinkoja 28 miljoonaa euroa. Samaan aikaan työntekijöiden palkat ovat niin alhaiset, että he ovat paitsi oikeutettuja julkiseen sosiaaliturvaan myös tarvitsevat sitä välttämättä tullakseen toimeen ja selvitäkseen arjestaan. Suomalaiset veronmaksajat siis tukevat Postin alhaisia palkkoja suurilla summilla vuosittain.

Postin uusin aikomus on myymälöiden lakkauttamisen ohella siirtää työntekijöitä heikompien työehtosopimusten piiriin, jolloin palkat laskevat entisestään eivätkä enää mitenkään riitä elinkustannuksiin, ja veronmaksajien tukea tarvitaan työntekijöille yhä enemmän.

Samaan aikaan Postin johto väittää, ettei sillä ole varaa maksaa työntekijöilleen palkkaa, mutta maksaa kuitenkin johtajalleen 82 000 euroa kuukaudessa ja johtoryhmän jäsenille kovia palkkoja.

Urheat Postin työntekijät eivät halua yhteiskunnan tukevan heitä, vaan he haluavat työnantajan maksavan riittävää palkkaa, jolla pystyy elättämään itsensä ja perheensä. He vaativat myös aivan oikeutetusti kokopäivätyötä.

Samanlaisessa tilanteessa liian pienen palkan kanssa painivat muun muassa henkilökohtaiset avustajat, koulunkäynninohjaajat, lastenhoitajat, varhaiskasvatuksen opettajat, sairaanhoitajat, lähihoitajat, sosiaalityöntekijät, tarjoilijat, keittäjät, siivoojat, myyjät ja monet muut.

Suomessa pitää lopettaa kikytys, nollakorotukset ja työehto-shoppailu. Työntekijöiden pitää tuntea itsensä tyytyväisiksi eikä riistetyiksi työssään. Kunnolliset palkat edistävät kansanterveyttä ja nostavat ihmisiä köyhyydestä. Yrittäjienkin paras ystävä on ostovoimainen asiakas.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut