Puolityhjiä vastaanottokeskuksia ei voi pitää veronmaksajien rahoilla auki

Sanna Antikainen Minna Reijonen Jussi Wihonen Kansanedustajat (ps.)

Maahanmuuttovirasto sulkee vastaanottokeskuksia ympäri Suomen. Savo-Karjalasta sulkeutuvat Kontiolahden Paihola sekä Lieksan ja Siilinjärven vastaanottokeskukset (SS 25.6.).

Joukko pohjoiskarjalaisia kansanedustajia ryntäsi puolustamaan matalan täyttöasteen vastaanottokeskuksia. Me emme olleet mukana tässä kannanotossa ja kerromme nyt, miksi.

Vastaanottokeskusten määrää karsitaan, koska turvapaikanhakijoita ja pakolaisia on tullut vähemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Tällä hetkellä kaikissa Suomen vastaanottokeskuksissa on 1 400 tyhjää paikkaa.

Suomella ei ole varaa, varsinkaan korona-aikana, turvapaikanhakijoista koituviin kuluihin. Suomi maksaa kolme miljoonaa euroa päivässä kehitysapua, joka on aivan tarpeeksi.

Vastaanottokeskuksista on myös aiheutunut negatiivisia vaikutuksia. Näistä kaikista on uutisoitu viime vuosina paikallisissa lehdissäkin.

Vastaanottokeskusten kuluista vastaa valtio, siis suomalaiset veronmaksajat. Matalan täyttöasteen ylläpitäminen on erittäin kallista veronmaksajille. Emme voi käsittää, että joku haluaa tuhlata suomalaisten veronmaksajien rahoja pitämällä tyhjiä paikkoja auki vastaanottokeskuksissa.

Me perussuomalaiset puolustamme aluepolitiikkaa sekä veroeurojen järkevää käyttöä. Puolityhjien vastaanottokeskusten ylläpito ei ole aluepolitiikkaa vaan se on suomalaisten veronmaksajien rahojen tuhlauspolitiikkaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.