Kuuma linja: Ajo-oikeus ei kuulu ylinopeutta ajaville

Jokaisen kuljettajan täytyy pystyä ajamaan säädettyä nopeutta edes muutama satametrinen. Merja Turunen

Autoilijoille tiedoksi: Jos joku ei pysty edes muutamaa sataa metriä ajamaan sallittua nopeutta, ei hän ansaitse ajo-oikeutta, vaan kovat sakot. Vain niitä numeroita hän ymmärtää.

Älä puolusta kaahareita

Miksi valtakunnallisesti tunnettua Väinölänniemeä ei hoideta asianmukaisesti? Katujuna-ajelulla näkymät olivat suurelta osin pöheköitynyttä pusikkoa, joka peittää kauniin järvimaiseman.

Vierailija

”Kuopion hyvinvoinnin edistämisen ja kasvun ja oppimisen palvelualueesta vastaava apulaiskaupunginjohtaja...” (SS 18.7.). Kuka näitä titteleitä keksii? Pahkasika lopetti ilmestymisen aikoinaan, koska ei ollut enää tarvetta tällaisiin.

Itkettäisi jos ei naurattaisi

Savossa elävä: Anna ihmisten asua siellä, minne ovat joutuneet asettumaan sodan jaloista, eikä se kalakukko ole niin ihmeellinen kuin sitä luullaan. Ja luulisi savolaistenkin oppivan tekemään piirakoita ja muita karjalaisia herkkuja.

Justjoo

Miksi törkeissä liikenteen vaarantamisissa ei voida tuomita tekovälinettä, esimerkiksi moottoripyörää tai autoa, menetetyksi? Teollaan törkyilijä saattaa vaarantaa useiden kymmenien ihmisten hengen ja terveyden. Puukolla vaarantava menettää aina tekovälineen. Onko pakkokeinolaki turhan löysä tässäkin asiassa?

Törkyilijät kuriin

Uuden Hatsalan koulun voisi laittaa Tasavallankadun ja Saaristokadun risteyskortteliin yhdessä tulevan K-kaupan kanssa.

HHA

Vähäkangas visioi koulutuksen järjestämistä, ja esimerkiksi ajatus oppilaiden vuorottelusta etä- ja lähiopetuksessa on hyvä varsinkin korona-aikaan. Mutta ylikallis koulurakentaminen ei! Ei Lumitin lisälaskulle, ja muutkin tehottomat pikkulukiot on pantava kiinni. Rakennetaan terveitä kouluja, ei hienouksia.

Skole

Kiitos Karttulan osasto ja kesäteatteri Hermanni upeasta esityksestä. Erityiskiitos myös johtajalle, joka tällaisen mahdollistaa. Esitys oli mahtava ja tunnelma täysi kymppi. Tänne minäkin haluan tulla potilaaksi, jos sairastun.

Ilahtunut

Ottaisi Marin mallia Merkeliltä ja Macronilta maskin asettelusta nenän ympärille. Nyt se ei ole muuten kuin rekvisiittana, jos pöpöt virtaavat avoimista aukoista sisään.

Eka kerta opettelua

Nimimerkki Sitä saa mitä tilaa, 18.7. lehdessä ollut kirjoituksesi osoittaa, että Suomi on todellakin Euroopan maatalousvihamielisin maa. Voimia kaikille marjanpoimijoille tasapuolisesti ja heidät reilusti palkanneille maatalousyrittäjille.

Marjat pakkasessa

Otan osaa, Kuopio! Kuinka Vähäkangas voi olla apulaiskaupunginjohtaja?

Lomalainen Maarianvaarasta

Maailman isoimmat kiitokset Vuokko Nissiselle todella hyvästä artikkelista. Vihdoinkin joku ajattelee meitä omaisia ja puolustaa heikompia, joiden perusoikeuksia on poljettu.

Kaipaava omainen

Siilinjärvellä pelaa kaksi joukkuetta Superpesiksessä. Molemmat tarvitsisivat lisää kannustusta, jottei maakunnan parhaita joukkueita siirretä taas Kuopioon.

Ykköspesä

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut