Kuopion uuden uimahallin kuntosali ei onnistunut

Kuopion Kuntolaakson uuteen uimahalliin kaivataan toimivaa kuntosalia, sellaista, joka löytyi vanhasta hallista. Tuire Punkki

Olisitte tehneet uuteen uimahalliin entisenlaiset kuntosalit. Nyt tuli riman alitus! Miksi piti mennä muuttamaan hyvä systeemi, ja pienentää vielä tiloja?

Voi voi

Rahaa laitetaan hetkessä EU:lle, mutta hoitajien koronalisään ei löydy rahaa.

Asiat tärkeysjärjestykseen

Ihmisiltä on muutamassa kuukaudessa unohtunut, miksi keskustan kannatus putosi alamaihin. Se ei ollut Katri Kulmunin syytä. Jo Sipilän aikana kannatus putosi. Hän antoi rikkaille ja otti köyhiltä. Sen virheen korjaaminen näyttää lähes mahdottomalta.

Tarvitaan täyskäännös

Kuopiolaisten veronmaksajien pitää jo unohtaa Hatsalan koulun sijainnista huutelu. Herrat ovat sijainnin jo päättäneet ja sopineet kabineteissaan sulle mulle -tasajaolla.

Korruptio

Hotakainen kyseenalaistaa: voitetaanko kuolema kuolemalla? Kyllä voitetaan, se on keskeisin asia paksussa kirjassa.

Perusasioita kristillisyydessä

Kovin ovat pienet korvaukset, jos henkensä uhalla menee auttamaan toista ja vammautuu. Mihin perheellisen pyörätuoliin sidotun huoltajan vajaa tuhannen euron kuukausikorvaus riittää? Mikä on oikeus ja kohtuus? Todelliset rikolliset saavat paljousalennusta tuomioistaan.

Häh

Otteita kirjasta Vilpitön mieli: oli punttisalia, grillikatosta sekä sauna, joka lämpeni joka ilta. Kauppa-auto kävi päivittäin. Kerran viikossa oli uimahalli- ja elokuvareissu jne. Onko kyse hoivakodista vai vankilasta?

Ihmettelijä

Jos tarkoituksella lähdetään hakemaan koronaa ulkomailta, niin silloin tulee itse maksaa kaikki testaus-, hoito- ja mahdolliset karanteenikulut. Nyt siitä palkitaan ylimääräisellä ansiosidonnaisella. Lentoyhtiöt, jotka roudaavat sairaita Suomeen, on velvoitettava näiden välittömään palauttamiseen lähtömaahansa.

Kovat piippuun tunareille

Minulla on useita posliinihampaita. Viisi jo putosi. Yhden lääkärin arvio on, että virhe on tapahtunut niitä tehdessä. Kävin näyttämässä tekijälle kysyen, että kuinka hoito jatkuu. Vastaus: En tiedä, nyt hoitoon siellä uudella paikkakunnalla. Hampaat olleet hoitamatta kolme vuotta ja särkee.

Entinen mallioppilas

Puhutaan Covid-19-viruksen toisesta aallosta. Mikä se oikein on? Kun katsoo SS 12.8. julkaisemaa AFP:n diagrammia viruksen leviämisnopeudesta, niin vaikuttaa kuin olisimme Gaussin kellokäyrän eli normaalijakauman alussa. AFP:n diagrammin aika-akseli on logaritminen, joten tartuntojen määrä on hyvin eksponentiaalisen näköinen. Ymmärrän toisen aallon tulevan vasta sitten, kun ihmiskunta on läpikäynyt ensimmäisen aallon, mutta nyt ollaan vasta sen alussa. Tästä koronan kertymästä tuleekin massiivinen riesa ihmiskunnalle, vaikka otetaan huomioon myös keksityt lääkkeet, joista osa jopa kieltäytyy. Maailman meno ei enää koskaan palaa ennalleen, eikä edes tarvitse. Liian moni ihminen uupui jo työssään vaatimusten kasvaessa yli sietokyvyn. Nyt olisi jo aika kestävälle kehitykselle, mitä firmat toitottavat havaitsematta sen heikointa lenkkiä, ihmistä!

Ottaa Covid-70

Miksi pitää kalastaa?

Huvin vuoksi ongella

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu