Urheiluseuratkin olisi huomioitava

Antero Saari Kuopio

Luin Viikkosavosta 5.8. jutun, missä käsiteltiin tontin valintaa Hatsalan yläkoululle. Jutussa kerrottiin muun muassa: On perustettu työryhmä valmistelemaan asiaa. Yläkoululle löytyisi tontteja Puijonlaaksosta ja Savilahdesta. Näillä näkymin Puijonlaakso on todennäköisempi sijoituspaikka. Koulurakennus voitaisiin sijoittaa Puijonlaaksoon joko Puijonsarventien risteysalueelle hiihtostadionin alueella tai pesisstadionin yläpuolelle.

Toteutuessaan rakentaminen, koulun toiminta ja mahdollinen lukiokampus tulevat merkitsemään huomattavaa muutosta alueen käytölle ja käyttömahdollisuuksille sekä kilpaurheilun että tiivistyvän täydennysrakentamisen (kaupungin keskusta, Puijoa ympäröivät lähiöt) lähiliikunta-alueen näkökulmasta.

Muutokset voivat toki merkitä positiivista askelta Puijon kehittämisessä. Jäin miettimään, että työryhmään ei ollut kutsuttu mukaan kaupungin liikuntatoimen eikä urheiluseurojen edustusta. Tietenkin voidaan ajatella, että niitä kuullaan, kun tonttivalinta on tehty. Kokemus on vain opettanut, että silloin on paljon hankalampi saada enää aikaan rakenteellisia muutoksia suunnitelmaan.

Ajattelen, että mainitsemieni tahojen kutsuminen työryhmään asiantuntijajäseniksi voisi tuottaa hankkeen ja alueen tulevan tarkemman suunnittelun kannalta arvokasta lisätietoa. Mitäpä mieltä ehdotuksesta on jutussa haastateltu Tilakeskuksen asiakkuuspäällikkö Simo Hiltunen?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu