Kallaveden pinta alkaa uhata jo syystulvilla

Kallaveden pinta on lähtenyt nousuun, mikä voi tietää tulvia syksyllä. Aake Roininen

Kallavesi on noussut yli 10 cm kesäkuusta, kun normaalisti on toisinpäin. Korkki laineella kulki koko illan pohjoiseen eli Kainuun reitiltä vesi nousee. Vesiviranomaiset, nyt luukut auki, ettei syystulva ja kevätjäät särje laitureita.

Laituri särkyi

Ari Lahti, toivomuslista kasvoi kehnon Klubi-pelin jälkeen. Ei riitä enää uusi keskushyökkääjä, sillä vasen pakkikin tarvitaan.

KuPS-vani

Kuka turisti tai paikallinen olisi osannut mennä asioimaan kaupunkiympäristön asiakaspalveluun valtuustotalolle, kun turistipalvelut pitää olla siellä missä ihmisetkin.

Maalaisjärki

Kuopion uusi uimahalli on avara ja siisti. Muutamia asioita kummastelin: kosteassa pesutilassa oli imukuppinaulakot, josta johtuen monet tavarat olivatkin sitten lattialla ja seinällä olevat hyllyt olivat kapeat ilman mitään väliseiniä. Niinpä kävijöiden pyyhkeet ja uimapuvut tavarat olivatkin kiinni toisissaan ja lomittain. Laudeliinattomuus näkyy aikanaan, ainakin asiakkaiden vaihtuvuus kosteassa aromasaunassa oli sitä luokkaa. Invavessassa oli moderni paperiteline, jossa rulla oli juuttunut ylös, eikä tullut yrityksistä huolimatta paperia. Myös ihmettelin jalkojen desinfiointialtaan puuttumista altaille mennessä. Lopuksi kiitos videovesijumpasta.

Kävijä

KuPS:n miehet ja naiset, käännetään tänäkin vuonna viime minuuttien tappioasemat voitoiksi kuten ennenkin, jos kunto siihen riittää. Säilykää ylemmässä sarjassa.

90+? minuuttia

Sinä ,tuttu tai tuntematon, joka olet matkustelut Euroopassa kesän aikana , pysy kaukana minusta ja lähimmäisistäni ja vanhuksista.

Karanteenipakko ja äkkiä

Keskusta on tekemässä omaa poliittista virkanimitystään. Moraalinvartija vihreät ovat aivan hiljaa. Puheoikeus meni, kun puolue alkuvuonna teki räikeän poliittisen virkanimityksen.

Korruptio maan tapa

Maskeista jahkaillaanhan vielä, vaikka eivät päättäjät taida savolaisia ollakaan. No, kukako maksaa: työssäkäyvät pistäköön maskin työkuluvähennyksiin verottajalle, vähävaraisille jaettakoon sossusta ja me eläkeläiset olemme tottuneet kaivamaan pussin pohjaa muutenkin.

Mitä seuraavaksi?

Hei, Yksinhuoltaja (SS 9.8.). Työntekijöiden kannalta tilanne on hankala. Ymmärrän erittäin hyvin tilanteesi. Nyt vaaditaan terveydenhuollon henkilökunnalta (johdolta) ripeyttä, jotta testit ja tulokset saadaan parissa päivässä. Ei mikään työpaikka kestä viikon turhia poissa oloja.

Varhaiskasvattaja

Lukekaapa Jouko Miettisen kirjoitus ”Valta valuu EU-kolonialisteille” (SS 8.8.). Ymmärrämmekö, mihin meitä viedään? Olimme ensin Ruotsin ja sitten Venäjän vallan alla. Oli tehtävä niin kuin isännät käskivät. Nyt antaudumme samaan vapaaehtoisesti hyväksyessämme Emmanuel Macronin liittovaltiounelman, tulonsiirtounionin ja verotusoikeuden Brysseliin. Työmme tulos valuisi jatkossakin etelän maille. Mikä oli itsenäisyeemme hinta?

Kysymys

Kuopion uimahallissa on selvät opasteet. Kyllä niitä tulkitessa pärjää. Ja kysyttäessä on ystävällisesti neuvottu.

Kuntouimari

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu