Hyöty pantava investointeihin

Timo Suhonen (sd.) kaupunginhallituksen pj varakansanedustaja, Varkaus

Etujärjestöjen yhteistyön hyödyntäminen maakunnan uuden kasvusuunnitelman valmistelussa (SS 4.8.) on tärkeää. EU:lta on tulossa Itä-Suomen harvaan asutulle alueelle merkittävä 100 miljoonan euron rahoituslisä.

Komission Itä- ja Pohjois-Suomen rakennerahaston suuntaaminen alueelle on ministeri Mika Lintilän (kesk.) toteutettava kuten on päätetty, ilman välistävetoa Länsi- ja Etelä-Suomelle.

Työnantajajärjestöjen sekä työntekijäjärjestöjen yhteinen näkemys siitä, miten esimerkiksi Pohjois-Savoon saadaan osoitettua rahoitusta maakuntaohjelman toimeenpanosuunnitelman mukaisesti, antaa mahdollisuuksia investointien toteutumiseen.

Pohjois-Savon kehittämisen kärkenä, kone ja energiatekniikka, puunjalostus, hyvinvointiteknologia sekä tuoteinnovaatiot ovat mahdollistamassa tämän maakunnan tulevaisuuden elinvoiman. Investointeja on katsottava globaalisti. Näin investoinnit ammattiosaajien tiukkojen ympäristölupien Suomessa on meidän, ilmaston ja ympäristön etu.

Suomeen saatavat mahdolliset sellutehdasinvestoinnit ovat työllisyys-, elinvoima- ja ympäristötekoja. Edelleen esille noussut Finnpulp-hanke tarvitsee kaiken mahdollisen tuen ja selvityksen sen toteutumismahdollisuuksista Pohjois-Savoon. Ympäristöstä huolehtien ja työllisyyttä vahvistaen kehittämisrahoitusta on suunnattava yritystoiminnan uusiutumiseen ja kilpailukyvyn edistämiseen maakunnassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu