Nuha ei ole nyt mikään pieni vaiva

Nuha ei ole koronavirukseen aikaan mikään harmiton tauti. Elina Laukkarinen

Kuopion päivähoito! Kun lapset palaavat lomien jälkeen päiväkoteihin, useimmat saavat heti nuhan. Ohje on, että lasta ei voi tuoda nuhassa hoitoon. Maanantaina alkoivat työt, lapsi vietiin hoitoon ja tiistaina alkoi nenä vuotaa. Lapselle varattiin aika koronatestiin, sain sen keskiviikolle iltapäivälle ja tulos tuli vasta perjantaina. Ei koronaa. Koko viikon vanhempi oli poissa töistä, lääkäri ei anna sairauslomatodistusta, koska lapsella on vain nuha. Ja tätä on varmasti koko syksyn. Testauspisteet ruuhkautuvat, vanhemmat ovat poissa töistä ilman palkkaa, työnantajat ilman työntekijöitä. Miettikäähän vähän!

Yksinhuoltaja

Moniko menestyvä yrittäjä palkkaisi THL:n työntekijät, jos päätösten teko on noin vaikeaa?

Kalliiks tulloo

Maskipakon suojaava vaikutus viruksen leviämiseen perustuu merkittävästi siihen, että tarpeeton toiminta yhteiskunnassa loppuu. Meidän ei pdä lähteä enää isolla porukalla kauppareissuille. Mennään enää välttämättömiin tilaisuuksiin. Maskeja ei hankita useasta syystä tai niitä ei haluta käyttää.

Suositus pikaisesti

Kävin ostoksilla ja törmäsin outoon tilanteeseen. Asiakas oli laittanut lapsensa ostoskärryyn istumaan kaikkine päivineen. Siis sinne minne asiakkaat laittavat ruokansa ym. ostoksensa, joku pistää sinne lapsensa likaisine kenkineen. Eikö kauppias voisi puuttua tähän?

Hygieenistäkö?

Kertakäyttöiset maskit kansalaisille. Kuka maksaa vai laitetaanko firman piikkiin?

Ninnan nunna

Olipa vesillä tai maantiellä, kummassakin rikotaan liikennesääntöjä sen kun keretään. Mitä nopeampi kulkupeli alla, sitä suuremmat rikkeet.

Veneilevä autoilija

Ilman lisävelan ottamista emme taida selvitä osuudestamme EU:n yhteisveloista. Käteisemme lienee vähissä. Turha saivarrella velan maksajasta, Osmo Pekkarinen.

Tahvo

On kerrottu, että koronavirus ei elä pinnoilla kuin vähän aikaa. Eikö kertakäyttömaskikin ole jonkinlainen pinta? Kuoleeko virus, jos tuulettaa maskia pari päivää? Entä jos kuumentaa kangasmaskit uunissa 100 asteessa, voiko sen sitten käyttää uudelleen?

Ihmettelevä

Ai, että Posti osaa. 23.7 lähetetty mulle vuokranantajalta vuokranmaksulaput, eikä ne ole vieläkään tulleet. Puhelimella piti hoitaa asia. Postilla ollessani lipitettiin kirjeet käsin ranteet lämpimänä tulehduksesta, ja aina meni läpi posti. Asiakas sai ajallaan postin. Nyt on kaikenlaiset koneet, eikä homma onnistu.

Lipilipi

Nyt kun näyttää siltä, että epidemia kiintyy, toivoisin kasvomaskien kappalehinnan niin alhaiseksi, jotta kaikki pystyisivät hankkimaan tarvitsemansa määrät.

Seniori

Joku otti kantaa nepotismiin. Sukulaisten suosimisella mennään jopa hengellisellä rintamalla. Ota sinä minun tyttöni työhön, niin minä hoidan paikan sinun vävylle -periaatteella. Muulla ei niin väliä.

Näitä riittää

Hannu Maukoselle sata peukkua polttoaineveron kirjoituksesta (SS 7.8.).

Viisaita sanoja

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu