Uimareilla kelpo oltavat Kuopiossa

Maanantaina käyttäjille avattu Kuopion uusi uimahalli vie harrastajien ja urheilijoiden olosuhteet kertakauhaisulla kotimaan kärkeen. Tilat ovat avautuessaan Suomen toiseksi suurimmat Turun uimahallin jälkeen. Verrattuna Niiralan vanhaan halliin allaspinta-ala yli kaksinkertaistuu.

Kokoluokan lisäksi varustelu ponnahtaa uudelle vuosituhannelle.

Täysimittaisen kymmenrataisen 50-metrisen pääaltaan lisäksi käytössä on muun muassa erillinen hyppyallas, monitoimiallas sekä opetus- ja lastenaltaita. Tavallisen rinnalla avautunut aroma­sauna ja poreallas tarjoavat kylpylämäistä ulottuvuutta.

Sisällön suunnittelussa on kuunneltu mahdollisimman tarkkaan käyttäjien toiveita. Tässä on myös onnistuttu siitä päätellen, että vakiokävijät ylistivät tiloja tuoreeltaan maasta taivaaseen (Savon Sanomat 4.8.). Samalla pyyhkiytyi haikeus heinäkuu lopulla sulkeutuneen, 51 vuotta palvelleen vanhan hallin jättämisestä.

Kuntolaakso-hanke on on kekseliäisyydessään ainutlaatuinen Suomessa.

Käyttökaarensa päähän tulleen vanhan uimahallin ja yleisötiloiltaan vanhentuneen jäähallin ongelmia ratkaistiin yhdellä yhteisellä uudis- ja täydennysrakennushankkeella. Kompleksiin kuuluva parkkihalli vastaa paikoituspulmaan. Niiralan Kuntolaakso jää kokonaisuudessaan merkiksi Kuopion vankan kasvu- ja investointiuskon ajasta. Vaikka vaikeammat ajat koittaisivat, ei hyvän ja toimivan rakentamista tarvitse myöhemminkään harmitella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu