Kolilta voisi hakea oppia

Uneliaisuus pois

Nettisivujen ja ja turistietojen mukaan Kuopion kaupungin matkailupalvelut ovat kiinni koko kesän. Ei edes torilla näy vihertakkeja, jotka opastavat turisteja.

Itäisessä Suomessa liikkuu nyt poikkeavan paljon länsisuomalaisia.

Kuopion kaupunki on kääntänyt täysin selkänsä uusille mahdollisuuksille. Turistikausi Kuopiossa on oikeasti noin kymmenen viikkoa. Jotta siitä saisi parhaan hyödyn ankeina aikoina, pitäisi palveluiden toimia. Silloin matkailija tulisi uudestaankin.

Kenen kallis säästöidea on panna matkailua tukevat palvelut kiinni?

Onko henkilökunnan mukavuutta olla paras kesä lomilla vai onko kaupungin markkinointipäällikkö ulkona päätöksistä, kun turismista puhutaan? Viekö organisaation kaiken energian voimat, joilla Tahkoa tuetaan. Se ei vilkastuta keskustan bisneksiä eikä Puijoakaan.

Olisiko kuopiolaisten syytä käydä oppitunnilla Kolilla: miksi se jatkuvasti kerää valtavat massat matkailijoita verattuna Puijoon?

Pitääkö kuopiolaisten ylpeydessään alentua esittämään yhteistyötä Kolin kanssa, josta molemmille voisi olla hyötyä?

Kaikkien kuntien ja kaupunkien palkkalistoilla olevien – myös johtajien – tulisi nyt vaikeina lähivuosina asennoitua töihinsä tarmolla, koska heillä on varmat työpaikat verrattuna koronan tuomissa talousongelmissa olevaan yksityiseen sektoriin, jossa työttömyys kasvaa voimakkaasti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu