Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tunnelmavaloista kaamosajan ilmiö

Kotien pihoilla ja ikkunoissa voi näinä aikoina nähdä mitä erilaisimpia valokoristeita, joita on hankittu luomaan tunnelmaa pimeimpään vuodenaikaan. Led-valosarjojen edullisuus lisää intoa yhä uusien hankkimiseen.

Joillakin omakotialueilla koristelu on riehaantunut suorastaan kilpavarusteluksi. Valaistussuunnittelija Ari Tiilikainen suosittelee käyttämään pitkän ajan kausivaloissa rauhallisia sävyjä ja säästämään värivalot jouluun ja juhliin.

Kaikki valoaiheet ovat ripustajiensa näköisiä, osa runsaampia ja osa niukempia, osa tyylikkäämpiä ja osa humoristisempia. Yhdessä ne muodostavat kotiväen lisäksi ohikulkijoitakin ilahduttavan ja hauskuttavan tilkkutäkin. Lopullista totuutta ei makuasioista löydy.

Myös kunnat ja yritykset ovat heittäytyneet mukaan valaistusbuumiin. Esimerkiksi Kuopiossa keskustan jouluvalot ovat tuttu perinne, mutta tänä vuonna aiheeseen panostetaan vielä lisää erillisellä Valoteema-viikolla joulun alla.

Siilinjärvellä vastaava Kotikulmat valoissa -tapahtuma alkoi jo perjantaina. Kuopiossa erikoisvalaistus keskittyy torin ympäristön kohteisiin, Siilinjärvellä laajemminkin kunnan alueelle.

Valotapahtumat ovat mainio tapa luoda asukkaille ja yritysten asiakkaille viihtyvyyttä ja kauneuselämyksiä adventtiaikaan.

Hienoista ulkovaloista voi jokainen nauttia turvallisesti kaupungilla asioidessaan. Niihin kannattaa panostaa erityisesti korona-aikana, kun yleisötapahtumia joudutaan perumaan.