Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Haave meriyhteydestä vireillä

Matkailualalla katsotaan jo tulevaisuuteen, jossa voi avautua tilaa uusille ja rohkeille yritysideoille. Yksi sellainen on ajatus järvi- ja meriristeilyn yhdistävästä tuotteesta, jossa turisteja kuljetettaisiin Kuopiosta ja Joensuusta Saimaan kanavan kautta merelle. Kuuden maakunnan liitot selvittävät yhteishankkeessa edellytyksiä risteilylle, joka kestäisi noin viikon ja maksaisi henkeä kohti 1 000 – 2 000 euroa.

Ideassa on potentiaalia, sillä vesistömatkailu on Suomessa yhä lapsenkengissä, kuten Kuopion Roll Risteilyjen toimitusjohtaja Noora Kivi huomauttaa. Järvi-Suomen luonnon mahdollisuudet ovat vielä pitkälti hyödyntämättä esimerkiksi houkuteltaessa aasialaisturisteja, joille maisemat edustaisivat todellista eksotiikkaa. Pelkästään suomalaisten mielenkiinnon varaan hanketta ei voikaan laskea.

Vertailukohtaa haetaan Norjan vuonoristeilyistä ja Keski-Euroopan jokiristeilyistä. Kriittisimmät saattavat huomauttaa, että jos järveltä merelle -konsepti olisi kannattava, sellainen olisi jo tarjolla. Aivan näin yksinkertaisesti ei ajatusta kuitenkaan voida kyseenalaistaa.

Hanke on paikallaan siitä lähtökohdasta, että uusi risteilytuote edellyttää joka tapauksessa laajapohjaista yhteistyötä. Vaativille kuluttajille toimivaa matkailuelämystä ei synny, jos palvelua satamissa, päiväretkillä ja yöpymispaikoissa ei ole suunniteltu viimeisen päälle. Hankkeessa voidaan koota tietoa ja hahmotella perustaa, jonka pohjalta yrittäjien on turvallista ponnistaa.