Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hirvilahdessa olisi voitu toimia toisin

Kuopion Hirvilahden kylän asukkaat harmittelevat nyt vastalakkautetun kyläkoulunsa irtaimiston kohtaloa. Suuri osa kenties käyttökelpoisesta ja kierrätettävästä tavarasta meni roskalavalle, kun koulun tyhjennyksen aikataulu oli niin tiukka. Eniten kyläläisiä harmittavat siististi arkistoidut valokuvat, joita oli koottu neljän vuosikymmenen ajan (Savon Sanomat 15.2.).

Kuopion kaupungin selitys tapahtumien kulusta on kovin byrokraattinen. Tilahallinnon ja koulun rehtorin välisen keskustelun perusteella rehtori valtuutettiin keskustelemaan paikallisten yhdistysten kanssa sellaisten esineiden luovuttamisesta, joilla on paikallisille ihmisille merkitystä ja tunnearvoa. Kyläläisille ei annettu mahdollisuutta päättää esineiden merkityksellisyydestä itse. Olisiko koulun irtaimistoa voitu myydä vaikkapa huutokaupalla? Kuopion kaupungin tilahallintapäällikön Tanja Karpaston mukaan ei, koska "sellaisen järjestäminen ei ole työssämme mahdollista".

Lapinlahdella on ensi sunnuntaina nettihuutokauppa remontoitavan Matin ja Liisan yläkoulun vanhan irtaimiston myynnistä. Alakoulun irtaimisto meni kaupaksi jo tammikuussa. Siilinjärveläinen osto- ja myyntiliike Vilin Valinta osti alakoulun irtaimiston ja myi sen omaan lukuunsa, yläkoulun irtaimiston huutokauppa hoituu kunnan toimeksiantona. Hirvilahdessa olisi voitu toimia samoin. Samalla myyntiin tuleva koulurakennus olisi saanut hyvää mainosta.