Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomat 115 vuotta – Lue Juhlalehti!

Suomalainen yleisurheilu nousee

Viikonlopun lumimyrsky ja hiihdon MM-kisat Oberstdorfissa jättivät hieman varjoonsa suomalaisten yleisurheilijoiden historiallisen hyvän menestyksen EM-hallikisoissa Puolan Torunissa.

Pituushyppääjä Kristian Pullin, 26, pronssi perjantaina oli Suomelle ensimmäinen EM-halliyleisurheilumitali 21 vuoteen. Mitali irtosi viimeisellä 824 senttiä kantaneella hypyllä, joka on uusi sisäratojen Suomen ennätys ja vain kolme senttiä vähemmän kuin Pullin viimekesäinen ulkoratojen SE. Hyppy ylitti myös Tokion olympiakisojen tulosrajan kahdella sentillä.

Lauantai oli mitaliton päivä, mutta hieno suoritus oli myös Wilma Murron, 22, kuudes tila seipään finaalissa tuloksella 455.

Sunnuntai oli taas erikoisen hieno päivä, kun ensimmäisissä aikuisten arvokisoissaan ollut Lotta Kemppinen, 22, saavutti hopeaa 60 metrin juoksussa ja Ella Junnilla, 22, puolestaan ponnisti pronssia ylittämällä 196 senttiä. Tulos on halli-SE ja Tokion olympialaisten tulosraja.

Mitali-iloa täydensivät Nooralotta Nezirin, 28, neljäs sija 60 metrin aitajuoksussa, missä pronssi meni sadasosasekunnin nopeammin juosseelle, sekä naisten kolmiloikassa Kristiina Mäkelän, 28, kuudes sija ja Senni Salmisen, 25, seitsemäs sija.

Kun vielä noteerataan Silja Kososen, 18, lauantaina hankien keskellä heittämä SE ja 19-vuotiaiden Euroopan ennätys naisten moukarissa, 72,44, voidaan sanoa, että Suomen yleisurheilu tekee nuorin voimin vahvaa paluuta huipulle.